Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Σιγά μην παραιτηθεί ο Λεβέντης !

Αν το κάνει πάντως, αδιαφορώντας γα τα 8.000 της βουλευτικής αποζημίωσης, θα είναι η πιο σπουδαία πολιτική κίνηση στην ιστορία της Ελλάδας. Αλλά ...
δεν το βλεπουμε ! Εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας και μας το κρύβει ο Πρόεδρας.

Αλλαγές φέρνει στο πολιτικό σύστημα σε περίπτωση, που παραιτηθεί ο Βασίλης Λεβέντης, από την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων, καθώς δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο είχε καλέσει να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για τους διεμφυλικούς.

Ο κ. Λεβέντης είχε καλέσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπως προβλέπεται, να μην υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος από την στάση του πρώτου πολίτη της χώρας και μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες άφησε να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του τη Δευτέρα. «Δεν είμαι αρχομανής» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Λεβέντη και τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η απάντηση Παυλόπουλου στον Λεβέντη που του ζητά να μην υπογράψει το νόμο για την ταυτότητα φύλου


Απαντήσεις για όλα τα ζητήματα αναμένεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη σε συγκέντρωση οπαδών, του κόμματος. Σχολιάζοντας την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ένωση Κεντρώων επεσήμανε ότι οι «στιγμές είναι ιστορικές και, αν ο κ.Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας».

Σε περίπτωση που παραιτηθεί τελικά από βουλευτής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τότε το κόμμα βγαίνει πολιτικά χωρίς κεφαλή εντός της Βουλής αλλά αναλαμβάνει ο επόμενος βουλευτής από την έδρα που κρατά ο κ.Λεβέντης. Επόμενος βουλευτής – αν παραιτηθεί ο κ.Λεβέντης, είναι στη σειρά ο Νίκος Χατζηαθανασίου, αλλά καθώς ετοιμάζεται να πολιτευθεί στην Εύβοια για τις επόμενες εκλογές ενδέχεται να αναλάβει τελικά ο Τάκης Διαμαντόπουλος.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Β Πειραιά, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «εάν η δήλωση του κ.Λεβέντη έχει σοβαρότητα οφείλει να παραιτηθεί προ Δευτέρας» κι αμέσως μετά θα πρέπει να συγκλιθεί η Κ.Ο. για την εκλογή νέου προέδρου και να κληθούν να επιστρέψουν και οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.