Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΣΘ : Έρχεται η σειρά του Τσερμενίδη

Τη Διοίκηση των ιδιωτών και τους ίδιους τους "καπιτάλες", τους "καθάρισαν σαν αβγά", χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. 
Σειρά τώρα έχει το "σωματείο" του οποίου ηγείται ο Δημήτρης Τσερμενίδης, που....
νομίζει ότι έγινε αυτοκράτορας, αλλά σύντομα θα ...καταλάβει.
Οι συριζαίοι δεν αστειεύονται, "καθαρίζουν" αποτελεσματικά και ήδη άρχισαν δημοσιεύματα που δείχνουν προς τα πού θα κινηθεί το πράγμα, αφού όπως είναι αντιληπτό, οι καινούριοι θέλουν να αποκτήσουν μετά τον έλεγχο του "κεφαλαίου" και τον έλεγχο της "εργατικής τάξης". 


Συριζαϊκή ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης, ρίχνει το πρώτο τροχιοδεικτικό βλήμα, γράφοντας τα εξής:

Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως, αποκαλύπτεται πώς κατάφερνε ο ΟΑΣΘ και λειτουργούσε τόσα χρόνια υπό το καθεστώς της «ανοχής» του συνδικαλιστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.
Στοιχεία που καταγγέλθηκαν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου,  αναφέρουν ότι το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οφείλει στην εταιρεία του ΟΑΣΘ το ποσό των 158.000 ευρώ, από εκπτωτικά εισιτήρια που παρείχε στα μέλη του.
Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε οφειλές ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εισέπραττε από τους εργαζόμενους τοις μετρητοίς έναντι των εισιτηρίων, αλλά δεν απέδιδε το σύνολο των χρημάτων στον ΟΑΣΘ, με τη σιωπηλή συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης και των μετόχων του ΟΑΣΘ.
Είναι προφανές ότι η συναλλαγή αυτή από τη μία επιβάρυνε τα ήδη άσχημα οικονομικά του ΟΑΣΘ, και φυσικά τον Έλληνα Πολίτη, και από την άλλη λειτουργούσε ως σχέση «εξάρτησης» μεταξύ της εργοδοσίας του ΟΑΣΘ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας «προνομιακό καθεστώς».
Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν και από το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ κ. Αντώνη Γκότσικα, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Θόδωρου Τοσουνίδη «Στα Σύνορα της Νύχτας»- Πρακτορείο FM104,9 του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κ. Δ. Τσερμενίδης, φέρεται ότι μόλις το θέμα ανακινήθηκε από τη νέα Διοίκηση και ζητήθηκε η καταβολή του οφειλόμενου ποσού, «εγγυήθηκε» την αποπληρωμή αυτού του ποσού, αν δεν μπορέσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Το ερώτημα είναι λοιπόν, από πότε ο κ. Τσερμενίδης έχει τόσο μεγάλη προσωπική περιουσία ώστε να εγγυάται και να αποπληρώνει ο ίδιος τα οφειλόμενα του Εργατικού Κέντρου – και γιατί άραγε;
Υπάρχει βέβαια και μια άλλη περίπτωση, να εννοεί ότι θα πληρώσει την οφειλή των 158.000 ευρώ μέσω του ταμείου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ!
Τα ερωτήματα αυτά τέθηκαν στην συνέλευση της Πέμπτης από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ αλλά απάντηση δεν δόθηκε από τον κ. Τσερμενίδη.
Για αυτό  άραγε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έκανε τόσα χρόνια τα στραβά μάτια σε ό,τι συνέβαινε στον ΟΑΣΘ; Συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις κάτι παρόμοιο;

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.