Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

«Αν πάνε “στα τσακίδια” οι επενδύσεις, δεν θα την πληρώσει ο Καρανίκας, αλλά οι φορολογούμενοι.»

«Αν πάνε “στα τσακίδια” οι μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, δεν θα την πληρώσει ο κ.Καρανίκας, αλλά οι φορολογούμενοι.»
«Ο νέος αρχηγός της Παράταξης ....
να μπορεί να αντιπαρατεθεί εντός και εκτός Βουλής με τον κ.Τσίπρα και τον κ.Μητσοτάκη και να την οδηγήσει στη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές».

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Χρ.Κούτρας – Γ.Ντσούνος):

Για το σταμάτημα των μεγάλων επενδύσεων:
Αν σταματήσει η επένδυση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 75.000 άνθρωποι δεν θα βρουν μία θέση εργασίας την οποία έχουν μεγάλη ανάγκη, ένα εκατομμύριο επιπλέον επισκέπτες το χρόνο δεν θα έρθουν στην Αττική, και οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τη ζημιά με νέα «χαράτσια». Το ίδιο θα συμβεί αν σταματήσει και η επένδυση στις Σκουριές.
Φοβάμαι πως η Κυβέρνηση έχει πέσει η ίδια στο λάκκο που έσκαβε, με τις δικές της αποφάσεις, που ανακήρυσσαν το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού πότε δάσος και πότε αρχαιολογικό χώρο. Εξάλλου, η Γενική Γραμματέας που είναι επικεφαλής του ΚΑΣ είναι διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αποφάσεις είναι όλες δικές τους. Αν όμως φύγουν όλες οι μεγάλες επενδύσεις από τη χώρα, αυτό θα οδηγήσει σε ανεργία και νέα δυσβάσταχτη φορολογία.
Αν υπήρχαν περιβαλλοντικές παραβάσεις στη Χαλκιδική, θα έπρεπε η επιχείρηση να είχε ήδη κλείσει. Αν η Κυβέρνηση ήξερε πως το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού καλύπτεται από δάσος και είναι αρχαιολογικός χώρος, θα έπρεπε να μην είχε φέρει ποτέ τη σύμβαση στη Βουλή. Αν αυτές οι δύο μεγάλες επενδύσεις πάνε «στα τσακίδια», αν φύγουν όλοι οι ξένοι επενδυτές μακριά από τη χώρα, δεν θα την πληρώσει ο κ.Καρανίκας, αλλά όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και την ανάδειξη νέας ηγεσίας:
Κάθε υποψήφιος θα καταθέσει την πολιτική του άποψη σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει ο νέος φορέας, πώς θα είναι πιο δυνατός. Πιστεύω πως πρέπει να φροντίσουμε όλοι, ώστε η πρότασή μας να έχει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά. Θα είναι αποτυχία αν όλη αυτή η διαδικασία γίνει μόνο για να τσακωθούν οι μηχανισμοί και αν παραμείνουμε ένα μικρό κόμμα.
Στις επόμενες εκλογές, πρέπει η Παράταξή μας να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα. Να είμαστε η άλλη κυβερνητική πρόταση, η προοδευτική κυβερνητική πρόταση, απέναντι στον συντηρητισμό της ΝΔ. Πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν κάποιοι πιστεύουν πως πρέπει την επόμενη ημέρα της εκλογής ηγεσίας να συνενωθεί η Παράταξή μας με το ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν πρέπει να ψηφίσουν εμένα. Αν όμως πιστεύουν πως πρέπει να συνενωθούμε, να ξανασυναντηθούμε με τους προοδευτικούς πολίτες που εξαπατήθηκαν από τον κ.Τσίπρα και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή με αυτούς που δεν ψήφισαν, και έμειναν στο σπίτι τους, τότε τους καλώ να διαμορφώσουμε μαζί τον νέο πολιτικό μας φορέα.
Η ισοτιμία των υποψηφίων στη διαδικασία, αλλά και η ενότητα της επόμενης ημέρας, μπορούν να διασφαλισθούν με πολλούς τρόπους: με τη διενέργεια debates σε κάθε Περιφέρεια, με την απόφαση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων (της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του «Ποταμιού») ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα θα λειτουργούν ως μία ενιαία Κ.Ο., με την δυνατότητα του νέου αρχηγού για επί της ουσίας αντιπαράθεση εντός και εκτός Βουλής με τους κ.Τσίπρα και Μητσοτάκη. Εκεί θα κριθεί και η νέα ηγεσία, και η επιτυχία της Παράταξης στις εκλογές: δεν μπορούμε να αφήσουμε να κάνουν «πάρτι» στη Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης, απόντος του αρχηγού της Παράταξης. Η σημερινή ιδρυτική πράξη της Παράταξης πρέπει αύριο να έχει πλειοψηφικό αποτέλεσμα.
Με τη συμμετοχή τους, όλοι οι πολίτες θα αποδείξουν αν θα μας δώσουν την εμπιστοσύνη τους και την εντολή να προχωρήσουμε μπροστά. Θα εξαρτηθεί και από το πώς θα μιλήσουν οι υποψήφιοι: θα μιλήσουμε για τους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ αδικούνται και υποφέρουν από την κρίση ή για τη σύγκρουση των νέων με τους παλιούς μηχανισμούς; Οι μηχανισμοί αποθαρρύνουν τον κόσμο και κάνουν κακό στην Παράταξη. Εγώ δεν θα μιλήσω για μηχανισμούς, αλλά για τους νέους ανθρώπους, για τη νέα γενιά ευθύνης της Παράταξης, για ό,τι θα δώσει νέα πνοή στον πολιτικό φορέα μας.