Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ στις 6.45' για την τετράδα

Τη Ρωσία θα βρει μπροστά της σήμερα η Εθνική (18:45) στην Κωνσταντινούπολη, στο δρόμο για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

Μετά τη Λιθουανία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να υπερκεράσει και το συγκρότημα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς για να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, κάτι που έχει να συμβεί από το 2009, όταν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην Πολωνία.
Ο Αλεξέι Σβεντ στην περιφέρεια και ο Τιμοφέι Μοζγκόφ στη ρακέτα είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της «αρκούδας», την οποία ήθελε πάντως για αντίπαλο ο Κώστας Μίσσας αντί της Κροατίας, μιας και ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας θεωρεί πως ταιριάζει καλύτερα στα «ματσαρίσματα».
Ο Έλληνας τεχνικός φρόντισε πάντως να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, ενώ θεωρεί ότι «η μαχητικότητα παίζει μεγάλο ρόλο και θα πρέπει η Ρωσία να μη βρει ρυθμό. Η επιθετική άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για να τους αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Θεωρώ πως έχουμε πιθανότητες, αν προσεγγίσουμε το ματς με λογική και σοβαρότητα».
Όσο για το πως θα σταματήσει τον Σβεντ, που έχει μια εντυπωσιακή παρουσία και αποτελεί τον ηγέτη των Ρώσων; «Θα πρέπει να παίξουμε με το μυαλό του, αποκόπτοντάς τον από την ομάδα. Το πιο βασικό είναι να μην εμπλακεί πολύ με την μπάλα στα χέρια του. Δεν πρέπει να βρει ρυθμό η Ρωσία κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το transition αλλά και στο σετ παιχνίδι».
Προειδοποίησε πάντως ότι «αν εστιάσουμε μόνο σε 1-2 παίκτες υπάρχει κίνδυνος από άλλους, που είναι για παράδειγμα καλοί σουτέρ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους».
Ποιος είναι όμως ο στόχος, από τη στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα βρεθεί στα ημιτελικά; «Όταν είχα μιλήσει για μετάλλιο ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ομάδα. Πάμε βήμα-βήμα, αυτή είναι η λογική μας, δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη λογική».