Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Επική ανατροπή ! ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-2, αλλά η ΑΕΚ που έπαιξε διαστημικό ποδόσφαιρο στο β΄ημίχρονο, κέρδισε τελικά !
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Με την... σφραγίδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την είσοδο του Λιβάγια στο β΄ μέρος η ΑΕΚ έκανε την επική ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό κι ενώ έχανε με 0-2 μέχρι το 64΄, νίκησε με 3-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Δείτε το καταπληκτικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (2-2):

Το ντέρμπι της 20ετίας στο ΟΑΚΑ απέδειξε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει κι ότι εάν διορθώσεις τα λάθη σου και πιστέψεις όλα μπορούν να αλλάξουν. Η ΑΕΚ και ο Χιμένεθ το έκαναν αυτό και δικαιώθηκαν στο φινάλε με την μυθική ανατροπή επί ενός μεγάλου αντιπάλου, που έδειξε για περίπου μία ώρα ότι ήταν έτοιμος να αποδείξει ποιος είναι κι εφέτος το αφεντικό για τον τίτλο.
Απέναντι στην φορμαρισμένη ΑΕΚ, η οποία μέχρι και σήμερα δεν είχε δεχτεί ούτε ένα γκολ σε 4 ματς, ο Ολυμπιακός έκανε μία με μεστή και ουσιαστική εμφάνιση για 60 λεπτά, αλλά από κει και πέρα οι παίκτες του εξαφανίστηκαν, κουράστηκαν, έχασαν τη συνοχή τους και η ομάδα του Χιμένεθ βρήκε την ευκαιρία να κάνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε ντέρμπι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σαφώς και το τελικό αποτέλεσμα αυτό βάζει σε τρομερούς μπελάδες τους Πειραιώτες, ενώ καθιστά εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον του Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν ό,τι χειρότερο για τον Ολυμπιακό, που καλείται να «μαζέψει τα κομμάτια του» ενόψει του μεγάλου αγώνα που ακολουθεί με την Γιουβέντους στο Champions League, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης.
Ο Μανόλο Χιμένεθ διόρθωσε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το λάθος που έκανε με την χρησιμοποίηση του Κλωναρίδη αντί του Λιβάγια, έβαλε στο ματς τον Κροάτη και η ομάδα του άλλαξε εντελώς πρόσωπο, έστω κι αν βρέθηκε να χάνει με 0-2. Ο Λιβάγια δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Αραούχο πήρε περισσότερες προσπάθειες κι έγινε πιο απειλητικός, αλλά αν δεν υπήρχε ο Χριστοδουλόπουλος τίποτα δεν θα είχε αλλάξει.
Ο έμπειρος επιθετικός ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του, καθώς ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει με το δεύτερο γκολ του Οφόε, εκείνος είχε διαφορετική άποψη και με δύο γκολ έφερε το ματς στα ίσια κι έσωσε την παρτίδα.
Πραγματικό ντέρμπι παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Γρήγορος ρυθμός κι από τις δύο ομάδες, 13 τελικές προσπάθειες με μία περισσότερη για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε... φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησε στο πρώτο 15λεπτο.
Από τη στιγμή που η Ένωση δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο ευκαιρίες που είχε στα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός μετά το τέταρτο ισορρόπησε, άρχισε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο και βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με το εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μάριν στο 22΄ σε μία φάση που η άμυνα της ΑΕΚ... κοιμήθηκε μετά το πλάγιο που εκτέλεσε ο Καρσελά.
Οι «ερυθρόλεικοι» είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Καρσελά, με τον Μαροκινό να πιάνει... αέρα πριν το γκολ του Μάριν και προς το τέλος του ημιχρόνου να μη μπορεί να νικήσει τον Ανέστη στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.
Η έμπνευση του Μανόλο Χιμένεθ να ξεκινήσει τον Κλωναρίδη αντί του Λιβάγια αποδείχθηκε παντελώς άστοχη, καθώς ο Έλληνας επιθετικός ήταν «αόρατος» στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Αραούχο, που στο 48ο δευτερόλεπτο απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά σχεδόν σε άδεια εστία, ήταν «εξαφανισμένος».
Η ΑΕΚ... φόρτωσε το παιχνίδι της από τη δεξιά πτέρυγα με τον φορμαρισμένο Χριστοδουλόπουλο να δημιουργεί προβλήματα στα πρώτα λεπτά, αλλά σιγά-σιγά οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τους διαδρόμους και με τους Οφόε, Ζιλέ να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή πήραν τον έλεγχο του αγώνα και περιόρισαν τους αντιπάλους τους σε... παθητικό ρόλο.
Δεκαεννέα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 κι έδειξε να... τελειώνει το ματς. Ο Οφόε βρήκε την ευκαιρία να πλασάρει τον Ανέστη με το αριστερό και να γράψει το 2-0 στο 46΄ , με τους «ερυθρόλευκους» να βάζουν τα «θεμέλια» της μεγάλης νίκης.
Δεν το έβαλε κάτω η ΑΕΚ, οι παίκτες της οποίας μη έχοντας άλλες επιλογές βγήκαν στην επίθεση κι αφού χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Μπακάκη και Αραούχο, στο 64΄ ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε σε 1-2 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.
Γκολ για το οποίο φέρει ακέραια ευθύνη ο εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού στο ματς, Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του.
Εντελώς ξαφνικά το ματς διακόπηκε στο 70ό λεπτό, λόγω δακρυγόνων που έπεσαν εκτός ΟΑΚΑ και έκαναν αποπνυκτική την ατμόσφαιρα εντός του γηπέδου. Οι δύο ομάδες έμειναν στ΄ αποδυτήρια για περίπου 10 λεπτά και το ντέρμπι συνεχίστηκε κανονικά.
Πίεσε ακόμη περισσότερο η Ένωση για την ισοφάριση και στο 80΄ ήρθε το 2-2 από το φάουλ... αλά Ρονάλντο του Χριστοδουλόπουλου. Στο 90΄ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λιβάγια και από κοντά ολοκλήρωσε την επική ανατροπή για την ομάδα του, η οποία πάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσει την Αούστρια την ερχόμενη Πέμπτη για το Europa League.

naftemporiki