Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

O ΠΑΟΚ έδειξε πολύ καλά στοιχεία

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν απέναντι στην...
Ολιμπίκ Ντόνετσκ, επικράτησε 2-0 των Ουκρανών και προκρίθηκε άνετα στα play off του Europa League.
Το 1-1 στο Κίεβο της περασμένης εβδομάδας είχε δώσει ήδη το μεγάλο προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν όπως ακριβώς έπρεπε τη ρεβάνς της Τούμπας και με δύο πολύ όμορφα γκολ των Μακ και Τσίμιροτ θα βρεθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στην κληρωτίδα της φάσης των play off της διοργάνωσης.
Μπροστά σε περίπου 15.000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με σκοπό να «καθαρίσει» όσο το συντομότερο την υπόθεση πρόκριση και να μην δώσει δικαιώματα στους άπειρους Ουκρανούς για να πιστέψουν στην έκπληξη.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν από τα πρώτα λεπτά και στο 24΄ ο Μπίσεσβαρ άνοιξε τη μπάλα για τον Μακ, ο Σλοβάκος την υποδέχθηκε και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με τις διαδοχικές προσποιήσεις νίκησε τον Μαχαράτζε με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή (1-0).
Η ελληνική ομάδα δεν κατέβασε το ρυθμό της και ζήτησε και το δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε πριν το τέλος του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσίμιροτ βρήκε χώρο στη μεσαία γραμμή και με ένα απίστευτο σουτ από 35 μέτρα έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μαχαράτζε που έμεινε... άγαλμα (2-0).
Στην επανάληψη οι «ασπρόμαυροι» διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε το ματς, δε ρίσκαραν και μπορεί να έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, αλλά είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κυρίως δεν κινδύνεψαν αμυντικά.
Το 2-0 δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να κάνει την καλύτερη εμφάνιση του καλοκαιριού και να... καθαρίζει τη δουλειά με τον τρόπο που ήθελε: με μια καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου και χωρίς να ταλαιπωρηθεί.