Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Βρήκαμε θέμα καλοκαιριάτικα... Σημαιοφόροι με κλήρωση


Σωστή κίνηση της αριστεράς. Άλλωστε για αυτό ο κόσμος ψήφισε αριστερά. Ήξερε ότι απεχθάνεται τα παλιομοδίτικα καπιταλιστικά κλισέ της βράβευσης των καλύτερων. Με αριστερά, όλοι είμαστε ίσοι. Γιατί να κρατάει ο καλύτερος τη σημαία; Γιατί να ....
μη μπορεί να το κάνει κι ένας μπουνταλάς μαθητής; Οι βλάκες στο πηγάδι κατούρησαν; Όταν ψηφίζουμε δηλαδή, ίσα δεν μετράει η ψήφος του πανέξυπνου με του πανίβλακα;  
Ε, αυτός είναι ο πυρήνας της αριστερής ιδεολογίας, αυτό θέλει ο κόσμος, αυτό ψήφισε, αυτό έχει. Οι ψηφοφόροι τα επέβαλαν αυτά, όχι οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί ικανοποιούν την εκλογική τους πελατεία. Εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εκπαιδευτικοί, πάγιο αίτημα των οποίων είναι η εξαφάνιση της ρετσινιάς της "αριστείας".
Άλλωστε, ο έξυπνος στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ αυτός που ήταν άριστος στα μαθηματικά ή στη χημεία, αλλά ο λουφαδόρος καταφερτζής, που χωνόταν από πιτσιρικάς στο κόμμα και περνούσε ζωή ζάχαρη. Οι άριστοι στα μαθηματικά, τις φυσικές και τις χημείες, να πάρουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε σε άλλη χώρα, να μην βρωμίζουν αυτή τη χώρα, που είναι φτιαγμένη μόνο για ανθρώπους τύπου "Γκρούεζα". - Τι θα πει "τι δουλειά κάνω κύριε Υπουργέ;, Μα είμαι του κόμματος!



Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο στο εξής σημαιοφόροι και παραστάτες στα δημοτικά σχολεία θα ορίζονται με κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας.
Συγκεκριμένα, στο Προεδρικό Διάταγμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων».


ΝΔ: Αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση της τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως, η οποία υπογράμμισε ότι «για άλλη μια φορά αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας».
«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής», τόνισε σε σχετική της δήλωση η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι επιπλέον, καταργεί την παρουσία σημαιοφόρων στις δοξολογίες.
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ανατρέπει παραδόσεις δεκαετιών στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού. «Το μήνυμα που δίνουν στη νέα γενιά είναι ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση, αλλά τύχη», συμπλήρωσε.
Ακόμη, υποστήριξε ότι αυτό που επιχειρεί λυσσαλέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Παιδεία είναι «να γίνουν όλοι ίσοι με το βλέμμα προς τα κάτω. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα της μετριότητας και της ημιμάθειας». «Στον αντίποδα, η δική μας λογική για την Παιδεία, το δικό μας όραμα, συνίσταται στο αξιακό τρίπτυχο της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας», κατέληξε.
Από την πλευρά του, με σχετικό tweet, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: «Σημαιοφόροι με κλήρωση: Ετσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού».