Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Για το ατύχημα του τραίνου

Το ατύχημα του εκτροχιασμού του τραίνου στην Καλλιπεύκη στις 3/8/2017 έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοια συμβάντα της τελευταίας περιόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί ...
ο σιδηρόδρομος και τώρα που είναι ακόμα στην ιδιοκτησία του δημοσίου ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας του και όχι για την ασφαλή μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, αφού αποτελούν κόστος. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού αφού υπηρετούν αυτή την πολιτική.
Μη την πλήρη «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση αυτή η πολιτική θα ενταθεί, αυτά τα συμβάντα θα πολλαπλασιαστούν γιατί θα δυναμώσει η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, με χειρότερους όρους, μικρότερους μισθούς, η συντήρηση τροχαίου υλικού και γραμμής, καθώς και η ασφάλεια κυκλοφορίας θα είναι πάντα κάτω από τη «δαμόκλεια σπάθα» της κερδοφορίας της επιχείρησης.
Την υλοποίηση αυτή της πολιτικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης πρέπει να βάλουν στο στόχαστρό τους οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και συνολικά ο ελληνικός λαός διεκδικώντας φτηνές, ασφαλείς, σύγχρονες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.


Γραμματεία Σιδηροδρομικών
ΠΑΜΕ

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.