Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ EUROMEDICA ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 9 ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΡΑ

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Euromedica και συγκεκριμένα στον Κυανού Σταυρό και Ζωοδόχο Πηγή δηλώνουν πως .....
δεν υποχωρούν από τα δίκαια αιτήματα τους συνεχίζοντας την Τετάρτη 19/07/2017 στην 9η μέρα απεργίας. Δηλώνουν ακούραστοι και πως ενωμένοι θα δώσουν την μάχη της διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους. Ο οικονομικός στραγγαλισμός που υπόκεινται τα τελευταία 7 χρόνια έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στη καθημερινότητα εκατοντάδων εργαζομένων στερώντας την αξιοπρέπεια και την κανονικότητα.
Ο όμιλος Euromedica συνεχίζει ατιμώρητος την ίδια πάγια τακτική, αφήνοντας τους εργαζόμενους με οφειλές δεδουλευμένων που από κλινική σε κλινική διαφέρουν με επιχειρήματα που πλέον δεν πιάνουν τόπο( Ζωοδόχος Πηγή 9-10 μήνες, Κλινική Αθήναιον 9-10 μήνες, Κυανούς Σταυρός 6-7 μήνες, Γενική Κλινική 4-5 μήνες) . Στον αντίποδα της αναγκαστικής φτώχιας που έχουν σπρώξει το σύνολο του προσωπικού, είναι η κοινή μαρτυρία της αύξησης του κύκλου εργασιών της επιχείρησης που βγήκε ωφελημένη από την διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Δηλαδή από την μία πλευρά κερδοφορούν και από την άλλη δεν πληρώνουν τους εργαζομένους.
Στην προσπάθεια της επιχείρησης να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις επιστράτευσαν και επιστρατεύουν κάθε μέσω που διαθέτουν, είτε αυτό είναι άλλη μια κενή υπόσχεση για πληρωμές, είτε επικαλούμενοι το κλείσιμο της κλινικής , είτε ασκώντας πιέσεις σε εργαζομένους για να υποχωρήσουν από την απεργία. Μπροστά τους βρήκαν μόνο την αποφασιστικότητα των εργαζομένων που συνεχίζουν την απεργία χωρίς να κάνουν κανένα βήμα πίσω.
Οι κλινικές δουλεύουν χάρη στο έμπειρο προσωπικό που με αυταπάρνηση και με πλήρη συνείδηση του λειτουργήματος που ασκούν, καθημερινά αγωνίζονται για να προσφέρουν στους ασθενείς το καλύτερο δυνατό στις δύσκολες ώρες της υγείας τους, παραμερίζοντας τα προσωπικά τους προβλήματα λόγω της απλήρωτης εργασίας.
Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζουν το σύνολο των Σωματείων Εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Συνδικάτα και συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.