Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές και μάλλον θα "πετύχει"

Βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς ομολόγου άνοιξε η ελληνική κυβέρνηση. Απευθύνεται σε ....
κατόχους του ομολόγου λήξεως το 2019, καθώς και σε νέους επενδυτές. Οι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη, και στόχος αποτελεί επιτόκιο χαμηλότερο του 4,95%. Η εκκαθάριση τοποθετείται στην 1η Αυγούστου. Η Ελλάδα επιχειρεί την έξοδο στις αγορές μετά από τρία χρόνια απουσίας.
Όλες οι απαιτούμενες διεργασίες θα διεκπεραιωθούν από τις τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs, Citigroup, Deutsche Bank και HSBC.
Η έκδοση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς και εξαρτάται από το «ρολάρισμα» της προηγούμενης δημοπρασίας.
Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη, ενώ η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου. Το αντληθέν ποσό εκτιμάται ότι μπορεί να υπερβεί τα 4 δισ. ευρώ.
Το βιβλίο προσφορών απευθύνεται τόσο σε νέους επενδυτές, όσο και σε κατόχους του ομολόγου λήξεως το 2019. Η τιμή εξαγοράς των προηγούμενων τίτλων, έχει οριστεί στο 102,6% της ονομαστικής αξίας του κάθε ομολόγου.
Στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση ενός επιτοκίου χαμηλότερου της έκδοσης του 2014, το οποίο είχε διαμορφωθεί στο 4,95%.

το γιατί θα "πετύχει" η δημοπρασία και μάλιστα το επιτόκιο εικάζουμε ότι θα είναι κάτω από 4,95% (θα είναι 4,1%-4,6% κατά την άποψή μας), αναλύθηκε εδώ>>