Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Καλαφάτης: Η διοίκηση Μπουτάρη περνάει νύχτα τα σημαντικά θέματα από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Τις χειρότερες παλαιοκομματικές πρακτικές υιοθετεί η διοίκηση Μπουτάρη. “Περνάει” μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, από ...
το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τα πιο σημαντικά, για την πόλη, θέματα.

Πλέον αποδεικνύεται ότι αυτή η διοίκηση είναι ό,τι πιο παλιό στους τρόπους διοίκησης. Μας φέρνει χρόνια πίσω. Οι “Εντάξει”, όπως και σήμερα τα ξημερώματα, έτσι και πάντα, θα βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ασκούν υπεύθυνη, θεσμική και εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας από τις δύο ονομαστικές ψηφοφορίες οι οποίες διενεργήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη 11 Ιουλίου 2017), στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για θέματα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

«Θεωρούμε αυτά τα θέματα ιδιαίτερα σημαντικά για την πόλη. Ορίζουν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο, κάτι που ήταν προεκλογική σημαία της διοίκησης Μπουτάρη, την οποία, ο ίδιος ο δήμαρχος, υπέστειλε μετεκλογικά, υιοθετώντας τακτικές παλαιότερων ετών», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δύο ονομαστικές ψηφοφορίες που έγιναν με δική του παρέμβαση, τόσο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όσο και για την εκμίσθωση των γυάλινων περιπτέρων της Νέας Παραλίας: «Η διοίκηση έφθασε στο σημείο να προσπαθεί να “περάσει” τα θέματα νύχτα. Η ισχνή πλειοψηφία των τεσσάρων ψήφων με την οποία εγκρίθηκε η μίσθωση των γυάλινων περιπτέρων, αλλά και η μόλις μία ψήφος διαφοράς με την οποία εγκρίθηκε η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, αποδεικνύει πως αυτή η διοίκηση στα σοβαρά κρύβεται, ενώ σε ανούσια και επικοινωνιακά τεχνάσματα είναι πρώτη και καλύτερη», είπε.