Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Κάτι απορίες που έχω!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Καίτοι παρακολούθησα αρκετά στιγμιότυπα από την καφενειακού τύπου συζήτηση των κωμάτων στη Βουλή για...
την οικονομία, δηλαδή, για ένα σοβαρό θέμα, έμεινα με δύο απορίες:

- ο έγκλειστος για το Noor1 Γιαννουσάκης γιατί τηλεφώνησε στον Καμμένο; δεν θα ήταν πιο λογικό να τηλεφωνήσει στον Κοντονή ως υπουργό Δικαιοσύνης και όχι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας; άντε, το πολύ να τηλεφωνούσε στον Κουρουμπλή ως υπουργό Ναυτιλίας, αφού το μεταφορικό ναρκομέσο είναι πλεούμενο. Ακόμη πιο λογικό δεν θα ήταν να τηλεφωνήσει σ’ έναν εισαγγελέα; και το πιο λογικό βέβαια δεν θα ήταν να πάει ο δικηγόρος του, να συνεννοηθεί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να μεταχθεί ο κατάδικος στην Εισαγγελία και να πει ό,τι έχει να πει;

- πέντε ημέρες σήμερα που ο Άρειος Πάγος παραμένει ακέφαλος, αφού η κυρά-Βασίλω απεχώρησε την 30.06.2017, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και αντικαταστάτης της δεν έχει ορισθεί. Δεν θυμάμαι τέτοιο προηγούμενο σ’ όλη μου τη ζωή. Και γιατί άραγε δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη το διάταγμα περί της αποχωρήσεώς της από την ενεργό δράση; Ελπίζω να μην ασκεί καθήκοντα Προέδρου κατά παράβαση του Συντάγματος η πρώην κεφαλή της Δικαιοσύνης και τέως πρωθυπουργός, έστω και υπηρεσιακός, δίνοντας κακό παράδειγμα στους εν ενεργεία συναδέλφους της. Μεγαλομανία; Ματαιοδοξία; Τίποτε εξ αυτών. Απλή μωροφιλοδοξία. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η κυρία απένεμε δίκαιο με μοναδικό γνώμονα τον νόμο και τη συνείδησή της.

Σώτος διαπορών


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.