Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Επιτέλους! Εισαγγελέας και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τερατώδη μούφα

Παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση εξέδωσε ο εισαγγελέας Ηρακλείου Κρήτης σχετικά με την είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο περί δήθεν....
επικείμενου ισχυρού σεισμού 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Channel28News.com.
Την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει να διενεργήσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα του διαχειριστή της ιστοσελίδας που δημοσίευσε το συγκεκριμένο θέμα ενώ θα κληθεί να καταθέσει και ο κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για κακόγουστο hoax που ανάγκασε τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμη Λέκκα να το διαψεύσει καθώς εμπλέκεται το όνομα του σε δήθεν μελέτη του σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο, ονόματι James Roguard.

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου, το οποίο παράλληλα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.

Kαι τώρα ας θυμηθούμε τι γράφαμε 8 χρόνια πριν και ...ισχύει μέχρι κεραίας.
Να συμπληρώσουμε όμως με μια ερώτηση: τον σεισμολόγο Τσελέντη που όλο κάνει μαντεψιές μεγάλων σεισμών θα τον τσιμπήσει ο εισαγγελέας;


Πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός; Μπορείς να το προβλέψεις;

29 ΜΑΪ́ 2010

Να ξαναπιάσουμε το θέματων σεισμών, με αφορμή διάφορες χαζομάρες που μας στείλατε, για τα βατράχια, το συσχετισμό τους με τους σεισμούς, το ΒΑΝ, τον Τσελέντη, τον Τριανταφυλλόπουλο κι όλο το κακό συναπάντημα. Οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες καλά κρατούν, έστω κι αν είμαστε στο 2010 κι όχι στο 1510. Μέχρι που πήραμε e-mail στο οποίο μας "αποκαλύπτει" πεφωτισμένος αναγνώστης ότι ο σεισμός της Λ'Άκουιλα, ήταν ...τεχνητός.

Υπάρχει δυστυχώς, πολύς κόσμος, που όσο σοβαρά κι αν του μιλήσεις, όσες αποδείξεις κι αν του δώσεις, θέλει το δούλεμά του! Το τραβάει ο οργανισμός του το Λιακοπούλειο παραμύθι. Παραψυχολογία, αποκρυφισμοί, μασονίες, μάγεια κι άλλες μπαρούφες, στηρίζουν ένα σύστημα παραγωγής χρημάτων, κάνοντας πλούσιους κάποιους που εκμεταλλεύονται τους διψασμένους για "άλυτα μυστήρια" αφελείς.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη στην Ελλάδα, έχει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος....
θέλοντας να παρουσιάσει μια ακόμη "αποκάλυψη", έδωσε στο αφελές κοινό του, την αίσθηση ότι το ΒΑΝ κι ο Τσελέντης μπορούν να προβλέψουν τους σεισμούς, αλλά "οι εξωνημένοι λακέδες ηγέτες μας, που ασφαλώς είναι όργανα του διαβόλου και του Μπαχομέχ, μας τα κρύβουν".

Δυστυχώς και για τον "Μάκη" και για το αφελές κοινό του, η ζωή υπήρξε πολύ σκληρή: όλες οι "προβλέψεις" απέτυχαν παταγωδώς και το μπαμ από το σπάσιμο της φούσκας, ακούστηκε μέχρι το φεγγάρι.

Όχι, αγαπητέ μου αφελή φίλε: οι σεισμοί δεν προβλέπονται με τρόπο, που να έχει κάποια χρησιμότητα. Τόσο απλά.

Αποδείξεις χιλιάδες...

Ας δούμε μερικές:
...
Ο γνωστός πρακτικός ...σεισμολόγος Τσιάπας (τακτικός αναγνώστης μας), προέβλεψε σεισμό 7,2 ρίχτερ (!) για τις 27-5-2010, δηλαδή για προχθές. Δόξα τω Θεώ, δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο!!! Την πρόβλεψή του, μπορείς να τη δεις εδώ:

Διάβασε τώρα τι έλεγε αναγνώστης μας, στις 26-5-2010Γέμισε βατράχια η Εγνατία οδός. Λέτε να γίνει σεισμός; Βλέπετε τι του απαντάμε;

Δείτε τώρα το: Η ώρα είναι 10. Έγινε σεισμός;
...
πάμε λίγο παλιότερα, στις 8-4-2010, όπου σας έχουμε βίντεο από την ...πρόβλεψη Τσελέντη της 9-3-2010. Δείτε τι απέγινε και αυτή η "μαντεψιά", με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο από το taxalia: Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό
...
πάμε πιό παλιά:

στις 10 Δεκεμβρίου του 2009, ο Άκης Τσελέντης, έκανε μια ακόμη "πρόβλεψη" προς τέρψιν του αφελούς κοινού του "Μάκη". Έχουμε και το βίντεο και τη συνέχεια, πάλι τεκμηριωμένα στο άρθρο μας της 9-1-2010: Μεγάλος σεισμός στο Ιόνιο
...
Στις 21 Μαιου του 2009, ο Βαρώτσος έβλεπε πάλι σήματα καπνού ...ε,συγνώμη, σεισμού. Δείτε τα κι εσείς: Σήματα για σεισμό είδε το ΒΑΝ του κ. Βαρώτσου
...
Στις 15 Ιουν 2009, ρωτάμε: Τι απέγινε η πρόβλεψη του Βαρώτσου και του ΒΑΝ για το σεισμό ? Διαβάστε το -αν και ξέρετε τι έγινε!
...
Να πάμε πιό παλιά; Στις 27 Φεβρουαρίου θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδαξανάλεγε ο Τσιάπας και ξανα-απέτυχε φυσικά.

σε εκείνη την ανάρτηση, γράφαμε χαρακτηριστικά:

Επειδή, όμως εμάς δεν μας αρέσουν οι ...μαντεψιές και έχουμε ως αρχή μας, την οριστική διακοπή της παραφιλολογίας για το θέμα, σας παραπέμπουμε (και κυρίως το κράτος) στον ίδιο, για περαιτέρω εξηγήσεις.
Αν οι προβλέψεις του, δεν δικαιωθούν (όπως πιστεύουμε) να αναλάβει και το ΠΟΙΝΙΚΟ κόστος της αναταραχής.
Αν πάλι δικαιωθεί ο άνθρωπος, να σκίσουν τα πτυχία τους οι -αδρά αμειβόμενοι- σεισμολόγοι. Να τα ροκανίσουν δηλαδή, όπως τα ευρωπαϊκά κονδύλια !
...
εμείς ως taxalia, τη γνώμη μας την είπαμε στις 9 Ιουνίου του 2008. Δύο χρόνια πριν.
Διαβάστε την εδώ: Αγαπητοί σεισμολόγοι, έλεος και δείτε και τα σχόλια των ανθρώπων, που πικραινονται όταν απομυθοποιείται ένα μυστήριο, που θέλουν να υπάρχει στη ζωή τους.
...
Και επειδή, ο ρόλος μας δεν είναι να "αποκαλύπτουμε" γενικώς και ...αστηρίκτως, ούτε πάσχουμε από δονκιχωτισμό, ούτε φιλοδοξούμε να "ξυπνήσουμε" τον κόσμο ή να σώσουμε την υφήλιο, είπαμε δυό απλά πραγματάκια, στις 11 Ιουνίου 2008, που είναι και το ρεζουμέ της υπόθεσης:
Αφήστε τη σεισμολογία και πιάστε τη μηχανική
...
Με αυτά τα ολίγα, κλεινουμε αυτό το θέμα και ζητούμε συγνώμη από τους συνομοσιολάγνους, από όσους πιστεύουν ότι "κυνηγάνε το Βαρώτσο, επειδή μας κρύβουν την αλήθεια", από όσους πιστεύουν ότι "το κράτος κοιμάται και δεν δίνει λεφτά για το ΒΑΝ" και άλλες κατηγορίες ανθρώπων, που τρέφονται με αστικούς μύθους.
Ζητούμε συγνώμη επίσης από τον κ.Βαρώτσο, τον κ.Τσελέντη, τον κ.Τσιάπα (όχι όμως από τον "Μάκη"), τους οποίους πικραίνουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κακές προθέσεις. Θέλουν να μπορούν να προβλέπουν, θέλουν να βοηθήσουν τον κόσμο, έχουν υπερβολικό ζήλο και την καλώς εννοούμενη τρέλα του ερευνητή, αλλά είναι αιθεροβάμονες.

Δυστυχώς η ζωή μας προσγειώνει, είναι ψυχρή και πεζή και οι σεισμοί δεν προβλέπονται.
Τόσο απλά, τόσο πεζά.