Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Η ψήφος στους απόδημους 'Ελληνες, ο ''μαυρογιαλούρος'' υφυπουργός και το... Σύνταγμα

Τους τελευταίους 8 (οκτώ) μήνες, στα 18 (δεκα-οκτώ) ταξίδια του στο εξωτερικό ''γιά να γνωρίσει την Ομογένεια'' (η οποία ....
φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι ''άγνωστη'' στην Ελλάδα και στο υπουργείο Εξωτερικών), ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, υποτίθεται ''αρμόδιος γιά τον απόδημο Ελληνισμό'' (αν και αυτό δεν αναφέρεται ρητά στις αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την πρωθυπουργική απόφαση Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721), έκανε πολλές δηλώσεις και εξαγγελίες. Καταγράφουμε μερικές, σχετικές με την ψήφο στους 'Ελληνες πολίτες, στους εκτός Ελλάδας Ομογενείς και νεομετανάστες:
- Θα ψηφίζουν όσοι έχουν ελληνικό διαβατήριο.
- Θα ψηφίζουν όσοι ζουν εκτός Ελλάδας, όχι περισσότερα από (τόσα) χρόνια.
- Θα ψηφίζουν όσοι κάνουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα.
- Θα ψηφίζουν (όσοι κρίνουμε ότι πρέπει να ψηφίζουν), μετά την απογραφή τους.
- Θα δώσουμε το δικαίωμα της ψήφου, αφού πρώτα επαναδημιουργήσουμε το...''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ).
Τα παραπάνω, είναι επίσημες δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ, με την θεσμική του ιδιότητα, σε δημόσιες ομιλίες του εκτός Ελλάδας ή στην Επιτροπή Απόδημων της Βουλής ή σε συνεντεύξεις του στο κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως πιστοποιούνται και σε επίσημα δελτία τύπου του, σε ''επιστολόχαρτο'' του υπουργείου.
Φυσικά, τέτοιες ''προϋποθέσεις'' είναι δημιουργήματα της καλπάζουσας φαντασίας του υφυπουργού, αφού το Σύνταγμα δεν τις αναφέρει, δεν τις προβλέπει. Αλλά ο κάθε Κουίκ, έχει το δικαίωμα, ως 'Ελληνας πολιτικός, αυθεντικός ''μαυρογιαλούρος'', να δηλώνει ''ότι του κατεβαίνει'', εκθέτοντας άσχημα την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, ειδικά εκτός Ελλάδας.
Εξυπακούεται ότι, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έχουν το δικαίωμα να ανέχονται να τους διασύρει άσχημα στο εξωτερικό ο κ. Κουίκ (και με το ζήτημα της ψήφου και με άλλα ζητήματα). Το πρόβλημα είναι δικό τους, όχι δικό μας.
Oι εκτός Ελλάδας 'Ελληνες, συνηθίσαμε γιά δύο δεκαετίες, να μας ''δουλεύουν άγρια'' οι επισκέπτες 'Ελληνες πολιτικοί. Το θλιβερό είναι, ότι, εδικά στο ζήτημα της ψήφου, ούτε ένας είχε (και ούτε έχει) το ανάστημα, την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την σοβαρότητα, να πει ωμά το αυτονόητο: ''Δεν συμφέρει το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο Ελλάδας, να δοθεί η ψήφος στους εκτός επικράτειας ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ'' (πρακτικά, δηλ. να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, βασικά με επιστολική ψήφο, που ορίζεται και στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ). Μιλούσαν και ακόμα ομιλούν, ως σύγχρονοι ''μαυρογιαλούροι'', που ''κοροϊδεύουν τα μούτρα τους'', εκτοξεύοντας (αντισυνταγματικές) ανοησίες, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ''άσχετους κάφρους''.

( Ολόκληρο το άρθρο)

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.