Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

"Φτάνει πια με το γλείψιμο κύριε Μητσοτάκη"

Έχω κουραστεί απελπιστικά από τον απολύτως στρογγυλεμένο λόγο του προέδρου της .....
ΝΔ.
- Δεν χρειάζεται να απολυθεί κανένας ΔΥ.
- Δεν χρειάζεται να μειωθεί πλέον το κράτος.
- Δεν χρειάζεται να κλείσει κανένας φορέας του δημοσίου.
- Καμία σύνταξη δεν θα πειραχτεί.
Όλη του την έξαψη την διοχετεύει ζητώντας καθημερινά εκλογές.
Πέραν τούτου επι της ουσίας ουδέν ουσιαστικό πράττει προκειμένου να αποδομήσει την αριστερή ιδεοληψία, τον καθεστωτισμό, τις συνεχείς θεσμικές παρεκτροπές. Ουδέν πράττει και για την διαπαιδαγώγηση των πολιτών στο δέον γενέσθαι. Του αρκεί να αναδεικνύει πως οι άλλοι είναι ψεύτες. Μέμφεται την κυβέρνηση όχι γι αυτά που κάνει, αλλά επειδή είπε πως θα κάνει τα αντίθετα. Ομνύει δήθεν στις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν αναφέρει καμία ονομαστικά, πέραν της αξιολόγησης, της αποκατάστασης της δημόσιας τάξης (αυτή δεν είναι μεταρρύθμιση παρεμπιπτόντως) και της οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ούτε αυτό αποτελεί μεταρρύθμιση).
Αποκορύφωμα της στρογγύλευσης το κλείσιμο του ματιού στους κόκκινους δανειολήπτες σήμερα στον 9,83 FM από την εκπρόσωπο του κόμματος. Ως εδώ και μη παρέκει πλέον. Ακόμη και οι τσιπραίοι κατάλαβαν ότι αν οι τράπεζες δεν ανακτήσουν σημαντικά κεφάλαια από τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις, τότε πάμε σε νέες ανακεφαλαιοποιήσεις. Και νομοθέτησαν αναλόγως για την διαχείριση τους. Φτάνει πια το κανάκεμα κάθε πικραμένου που θέλει να ακούσει αυτά που δεν τον θίγουν.
Σήμερα ο τσίπρας σε επιστολή του προς το ΔΝΤ αποδέχεται ότι οι απεργίες πρέπει να αποφασίζονται από την πλειοψηφία των εργαζομένων και όχι από τα ΔΣ των συνδικάτων. Και αυτοδεσμεύεται να το νομοθετήσει άμεσα. Η ΝΔ δεν τόλμησε ή δεν θέλησε να τροποποιήσει τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 ούτε επι Κ. Μητσοτάκη, ούτε επί Καραμανλή Β', ούτε επι Σαμαρά.
Είναι φανερό ότι η ΝΔ αλιεύει παντού. Ορέγεται και τον τελευταίο δυνητικό ψηφοφόρο για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το κατανοώ. Πράγματι είναι σημαντικό. Αλλά όταν στο όνομα του πολιτικού κόστους φοβάσαι να δεσμευτείς για το παραμικρό, είναι βέβαιο ότι δεν θα κάνεις και τίποτε ως κυβέρνηση.
Εν τέλει τι είναι προτιμότερο; Να υφιστάμεθα συνεχή πολιτισμικά σόκ από τον άθλιο, πρωτόγονο και διχαστικό συριζανελίτικο λόγο, αλλά να γίνονται πράγματα κι ας μην τα πιστεύουν, ή να νιώθουμε χαλαροί από την εκφορά πολιτικά ορθού λόγου, που όμως θα συνοδεύεται από μηδενική πρακτική αποτελεσματικότητα;
Γλείψιμο στους ΔΥ, γλείψιμο στους συνταξιούχους, γλείψιμο στις συντεχνίες, γλείψιμο και στους μπατακτσήδες, για να μη σε φοβάται κανείς, έ, φτάνει πια. Ως εδώ και μη παρέκει. Αφού θέλεις να έχεις τους πάντες ικανοποιημένους Κυριάκο μου, έχε τα με όλους καλά, πάρε 50% στις εκλογές και κυβέρνησε σαν ... κωστάκης. Να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

George Billinis