Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Να σταματήσει η μπουρδολογία περί Βαρουφάκη

Μας παρουσιάζουν έκπληκτοι δήθεν οι δημοσιογράφοι -του ΣΚΑΪ συνήθως- τα δήθεν μυστικά σχέδια Βαρουφάκη, για παράλληλο νόμισμα, IOU's κ.λ.π. λες και ο Βαρουφάκης είχε ....
μυστική προσωπική ατζέντα !

Μα αυτό ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ρήξη και ανατροπή, η διάρρηξη των υφιστάμενων δομών της οικονομίας. Έψαχναν απλά τον τεχνοκράτη, που να εφαρμόσει τα σχέδια. Πίστευαν ότι θα πουν στις αγορές "ή μας χαρίζετε το χρέος ή κηρύσσουμε στάση πληρωμών" κι όταν οι αγορές θα μας έλεγαν "μα θα καταστραφείτε, με τι νόμισα θα πληρώνετε τους δημοσίους υπαλλήλους;" εμείς θα βγάζαμε από το μανίκι τον άσο του "παράλληλου νομίσματος".

Τι νομίζετε ότι εννοούσε ο Τσίπρας όταν έλεγε ότι θα χτυπάει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη;

Απλά, όταν έγινε Πρωθυπουργός κι άρχισε τις "διαπραγματεύσεις" κατάλαβε ότι ήταν τελείως άσχετος από οικονομικά κι ότι τελικά, δεν θα δούλευε κανένα μεγαλεπήβολο σχέδιο "ρήξης".

Είναι γελοίο σήμερα να κράζουν οι μωρές παρθένες και να λένε "πω, πω , τι θα παθαίναμε με τον Βαρουφάκη!". Να κράζουν αυτοί που δεν τον ψήφισαν, οι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ δηλαδή, καλώς, αλλά να τον κράζουν κι αυτοί που τον ψήφισαν, οι οπαδοί του ΟΧΙ είναι γελοίο !

Ο Βαρουφάκης, ήρθε για να υλοποιήσει αυτά που ΗΘΕΛΕ διακαώς ο λαός και τα ψήφισε δυό φορές εν γνώσει του. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν ότι ήταν σχεδόν βέβαιη η έξοδος από το ευρώ, αφού "δεν πάει άλλο". Ήταν βέβαιοι ότι θα βρούμε το κόλπο, να μην πληρώσουμε το "επονείδιστο και επαχθές χρέος" και να μην ξαναχρειαστούμε τα κακά μνημόνια.

Ο Βαρουφάκης δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το να απλώσει στο τραπέζι την πολιτική που χάραξε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ και που γούσταρε τρελά ο λαός ! 

Ας, τελειώνει η αποποίηση ευθυνών. ΟΛΑ (Ο-Λ-Α !) όσα έκανε ο Βαρουφάκης τα ενέκρινε και τα ΗΘΕΛΕ ΤΡΕΛΑ ο λαός.

Δεν πέρασαν 100 χρόνια, διάολε, 3 χρόνια πέρασαν από τότε που ο σοφός λαός, ούρλιαζε προς τον Βαρουφάκη "κάντε αυτά που είπατε" κι ο Βαρουφάκης απαντούσε "να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη όμως, έτσι;". Βρε, το ξεχάσατε κιόλας !


Αυτά ήθελε ο λαός, μην το παίζει τώρα αθώος του αίματος.

Β.Πρ.