Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Όλοι για τον Τσίπρα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ψάχνουμε να βρούμε πώς συνέβη και εξελέγη ο Μακρόν Πρόεδρος της Γαλλίας. Πώς εν συνεχεία έστησε κόμμα εν ριπή οφθαλμού και σάρωσε τις έδρες στο Κοινοβούλιο.
Ενώ ....
παριστάμεθα καθημερινώς μάρτυρες μίας γελοίας και αέναης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που συνεχώς καταλήγει σε νέα και πιο βαρειά μέτρα/ήττα. Αλλά δανειστές και δανειζόμενη κυβέρνηση μας βομβαρδίζουν με καλά λόγια, ότι κάναμε πολλά, έγιναν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, πολλές οι θυσίες μας, μας αξίζει να βγούμε στις αγορές το 2018, ίσως και το 2017, με το σπαθί μας [Τσίπρας], αλλά ως πολίτες δεν βλέπουμε τα λόγια να ταιριάζουν με τα έργα.

Ο Πολάκης την πέφτει στο ΣτΕ αναισχύντως και ο πρωθυπουργός τον σιγοντάρει καθώς κάθονται στον καφενέ-υπουργείο Υγείας και τα λένε σαν παλιόφιλοι. Όπως τότε που ετοίμαζαν την έφοδο στην εξουσία βλέποντας πόσο αηδιασμένος είναι ο κόσμος με τα καμώματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Κι’ έρχεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη να κάνει συνέδριο με το σύνθημα «Μπροστά για την Ελλάδα» για να συμμαζέψει την κεντροαριστερά. Απομίμηση του «En marche la France». Παντελής έλλειψη φαντασίας. Κι’ ήταν όλοι εκεί. Οι φατσούλες που είτε συνταξιοδοτήθηκαν μετά από 20 χρόνια αργομισθίας στον Δημόσιο Τομέα με εξαγορά πλασματικών χρόνων, αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας είτε συνταξιοδοτήθηκαν μετά από 35ετή εργασία, αλλά πάντοτε στον Δημόσιο Τομέα. Τέως υπουργοί που δεν άφησαν έργο. Με πρώτη την Αρχηγό, γόνο και αυτή πολιτικού, που θα πάει την Ελλάδα μπροστά, αφού έχει εξασφαλίσει σύνταξη από τα 51 της από την ΕΤΕ.

Τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που έφεραν την Αλλαγή την περίοδο 1918-1989, τον Εκσυγχρονισμό την περίοδο 1996-2004 και το πρώτο Μνημόνιο την περίοδο 2009-2011.

Πώς να μη νοιώσει κανείς αηδία; Πώς να μην τρομοκρατηθεί και να ξαναψηφίσει Πολάκη;

Πώς να πιστέψεις ότι αυτοί οι άνθρωποι που έφεραν την καταστροφή, θα κάνουν κάτι καλό για τη χώρα; Πώς να μη νοιώθεις εγκλωβισμένος και υποχρεωμένος να ψηφίσεις κάποιον που φαντάζει προς το παρόν λιγότερο λαμόγιο από τον άλλο;

Πώς να σκεφτείς ότι η χώρα έχει παραδοθεί άνευ όρων, όταν η Δικαιοσύνη υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών για να πάρουμε τη δόση [άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος που παραπέμπει τους αλλοδαπούς εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ ευθύς ως το απαίτησε ο κ. Ντομπρόβιτς], τη στιγμή που το 1/3 του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ κυκλοφορούν αυτοκίνητα-θηρία και πλακώνονται τα κώματα για το Noor1;

1η Ιουλίου 2017 σήμερα και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η θητεία τής πολυπράγμονος κ. Θάνου έληξε χθες κατά το Σύνταγμα. Δημοσιεύθηκε άραγε το διάταγμα αποχώρησής της από την ενεργό δράση; Πλάκα θα έχει να συνεχίσει να προεδρεύει για τις επείγουσες περιπτώσεις, ενόσω δεν έχει ορισθεί ο αντικαταστάτης της. Ποιος το χέζει το Σύνταγμα!

Και όμως. Όλοι δουλεύουν για τον Τσίπρα και την παρέα του. Στο υποσυνείδητο του ψηφοφόρου λειτουργεί το μότο «τι να σου κάνουν κι’ αυτοί έτσι σκατά που τα έκαναν οι άλλοι;». Τα κατάφεραν οι αριστεροί [λέμε και καμμιά μ..] που θεωρούν δημόσιο αγαθό την αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά όχι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, τα οποία παραδίδουν με πόνο ψυχής, επειδή τα υπέγραψαν οι άλλοι.

Σώτος - πτυχιούχος Νομικής με μεταπτυχιακό, άρα στοιχειωδώς μη αστοιχείωτος, έτοιμος να πραγματοποιήσει την πρώτη εγχείρηση αιμορροΐδων – αφού ο Πολάκης ξέρει καλλίτερα νομικά από τους δικαστές του ΣτΕ, επειδή είναι καταξιωμένος γιατρός με περγαμηνές, γιατί να μην είμαι εγώ δικηγόρος-χειρουργός;