Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Aληθεύει ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει ακόμη και τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου;

Νικήτας Κακλαμάνης: «Αληθεύει κύριε Τσακαλώτο, ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει ακόμη και τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου»;


Το απίστευτο σενάριο, που θέλει την κυβέρνηση να υποχρεούται εγγράφως ακόμη και τη καταβολή των δικαστικών εξόδων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. , Ανδρέα Γεωργίου και να τον απαλλάσσει έμμεσα έτσι από τη κατηγορία παραποίησης των στατιστικών στοιχείων της χώρας το 2010, που είχε ως συνέπεια η Ελλάδα να βρίσκεται επί 7 χρόνια σε καθεστώς μνημονίων, ζητά να πληροφορηθεί αν αληθεύει ή όχι, με σημερινή του ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης, με αφορμή πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, θέτει τέσσερα «καυτά» ερωτήματα προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να πέσει άπλετο φως στη υπόθεση-Γεωργίου, η οποία επιχειρείται να κλείσει κατά σύμπτωση μόλις λίγες ώρες, πριν από την δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., για παράβαση καθήκοντος.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά :
-Δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα αποζημιωθεί ο κ. Γεωργίου και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό, που θα του καταβληθεί.
-Ποιος ειδικός λόγος υπάρχει, ώστε οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η δόση.
-Αν υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να γίνει δήλωση από τη κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παράχθηκαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο κ. Γεωργίου.
-Υπάρχει δέσμευση προς τους δανειστές-και ποια συγκεκριμένα- ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των εμπειρογνωμόνων από Ιταλία, Σλοβακία και Ισπανία, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για τις συμβουλές που παρείχαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά 7 χρόνια τα μνημόνια. Δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια και τον ρόλο των ανθρώπων εντός και εκτός Ελλάδας, που διαμόρφωσαν το μέλλον του. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν προτίθεται να ζητήσει ακόμη και συγνώμη από τον κ. Γεωργίου»