Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Τιμη στον Γεώργιο Παπανικολάου, δημιουργό του Pap test

Τιμή στον Dr. PAP: Ο ανδριάντας του μεγάλου ιατρού-ερευνητή, στο πανεπιστήμιο Μαϊάμι
Η τελετή των αποκαλυπτήριων ανδριάντα του παγκόσμια γνωστού ιατρού-ερευνητή Dr. PAP (Γεώργιου Παπανικολάου), έγινε την ...
Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, στις 6:00 το απόγευμα, πλησίον της εισόδου της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Μαϊάμι (Φλόριδα-ΗΠΑ), στο οποίο, ο -από Κύμη Εύβοιας καταγώμενος- επιστήμονας, δίδαξε και ολοκλήρωσε την φημισμένη μέθοδό του (pap test) που σώζει ζωές, με την διερεύνηση και πρόληψη μορφών καρκίνου σε γυναίκες. Το ''αδιαχώρητο'' στην αίθουσα (εκδήλωση) και στον εξωτερικό χώρο, στα αποκαλυπτήρια. Διαβάστηκε και επιστολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, με την οποία αναγνώριζε και τιμούσε το έργο. Tον πρωθυπουργό της Ελλάδας, εκπροσώπησε η γεν. Πρόξενος στην Τάμπα, Αδαμαντία Κλώτσα.
Είναι η πρώτη φορά που ανδριάντας του διάσημου 'Ελληνα επιστήμονα, τοποθετήθηκε εκτός Ελλάδας.
Η σχετική επιγραφή στην βάση του ανδριάντα, με τα ονόματα των Ομογενών δωρητών, αναφέρει ως ημερομηνία τοποθέτησης την 13η Μαίου 2017, επέτειο 134 χρόνων από τον γέννηση του μεγάλου επιστήμονα, στην Κύμη, Εύβοιας.
O ανδριάντας, έγινε με πρωτοβουλία του ''Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής'' και του προέδρου του Μιχάλη Σέρβου, με τις χορηγίες 10 Ομογενών.
(Στις φωτογραφίες, αριστερά, ο ανδριάντας και ο Αμερικανός καλλιτέχνης που τον κατασκεύααε και δεξιά η επιγραφή που τοποθετήθηκε στην βάση)
kalami.us


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.