Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πολιτική «θύελλα» έπειτα από δημοσίευμα για συνομιλία Καμμένου με καταδικασμένο σε ισόβια, για το «Noor 1»

-ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στη γραμμή Μαρινάκη, ότι "ο Καμμένος μιλά με ισοβίτες για να τη στήσει στον άγιο αυτό άνθρωπο, τον Μαρινάκη". 
-Σηκώνουν τους....
τόνους τα μέσα του Ολυμπιακού και της ΝΔ
-Ο ΣΚΑΪ μέσω του οποίου (Θωμαϊδης), αποκάλυψε το σκάνδαλο Noor1, έπαψε να κυνηγά τον Μαρινάκη και τώρα κυνηγά τους ..διώκτες του!
-Τα βρήκαν σε όλα, Αλαφούζος και Μαρινάκης και ενωνουν, μαζι με τη ΝΔ -και ΜΜΕ όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κλπ μμε του Ολυμπιακού- τις δυνάμεις του εναντίον του "Ρώσου".
-Στήνουν πλεκτάνη για τον "Ρώσο" ότι δηθεν κάνει ...λαθρεμπόρο τσιγάρων.
-Αναβρασμός στα γραφεία των δημοσιογράφων του πεντακοσάρικου: Τοιχοκολλουν την εντολή "Βρείτε, κατασκευάστε, φαντασιωθείτε, στοιχεία να χτυπήσουμε τον Ρώσο, μας χαλάει το μονοπώλιο".
-Τα δίνει όλα, χωρίς μέτρο, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον Μαρινάκη.


«Συνομίλησε ο λαθρέμπορος Γιαννουσάκης με τον Καμμένο;», όπως έγραψε το «Καρφί», ρωτά η ΝΔ - Τι απαντούν οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης

Μια «άγρια» πολιτική κόντρα έχει πυροδοτήσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Στο Καρφί», που κάνει λόγο για μυστικές συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση «Noor 1» και βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος φέρεται να είχε συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη -γεγονός που εγείρει ερωτήματα για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, ζήτησε απαντήσεις για την υπόθεση, τόσο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.

Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;

Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Τι είχε απαντήσει ο Πάνος Καμμένος

Ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει στα ερωτήματα της Νέας Δημοκρατίας για τον αν ο ίδιος συνομίλησε με τον κρατούμενο Γιαννουσάκη, λέγοντας:

«Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του "Noor 1". Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό».

Η απάντηση Κοντονή

«Προκαλεί κατάπληξη η σπουδή της ΝΔ να υιοθετήσει και ν' αποδεχθεί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και τους όψιμους ισχυρισμούς του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor1, το οποίο κατελήφθη να μεταφέρει στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνη.

Είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει τη δυνατότητα διά της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποβάλει ερωτήματα και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις στη Βουλή, για να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός με ποιο τρόπο οικονομικοί παράγοντες διαμορφώνουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ».

Τι έγραψε το Καρφί

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Καρφιού», ο ένας εκ των κυβερνητικών στελεχών ακούει στο όνομα Παναγιώτης Καμμένος, και όπως προκύπτει από μια σειρά από στοιχεία, εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, συνομιλεί κατ’ επανάληψη με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση Μάκη Γιαννουσάκη, με σκοπό να στήσει μια σκευωρία σε βάρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα στοιχεία που υπάρχουν εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αναδεικνύοντας μεταξύ των άλλων και την επικινδυνότητά της. Εκτός από τις συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο Καμμένος φέρεται να έχει δεχτεί και sms από τον έμπορο ναρκωτικών, το περιεχόμενο των οποίων καταδεικνύει τις άμεσες παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη. Ο στόχος είναι ένας. Να πιεστεί ο ισοβίτης να προχωρήσει σε μια «κατασκευασμένη» κατάθεση προ κειμένου να εμπλέξει τον επιχειρηματία Μαρινάκη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνο νται από ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις αρχές της βδομάδας ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, από τις οποίες προ κύπτει ότι ο λιμενικός και εκτελών χρέη ανακριτικού υπαλλήλου, Παναγιώτης Χριστοφορίδης, τον πίεζε για λογαριασμό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Καμμένου, να βγει και να πει ψέματα. Στις συγκεκριμένη συνομιλία, ο λιμενικός, παρουσιάζεται ως απεσταλμένος της κυβέρνησης Τσίπρα, αφού στην προσπάθειά του να πείσει τον Γιαννουσάκη, του λέει μεταξύ των άλλων, ότι αν θέλει να βγει από τη φυλακή θα πρέπει να «δώσει» τον Μαρινάκη, ανεξάρτητα αν έχει εμπλοκή. Αυτό, σύμφωνα με τον Χριστοφορίδη, αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης.

Ποιός θα νικήσει στο τέλος;

Ο Μαρινακης φυσικά !