Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ζάεφ: "Θα μπούμε στο ΝΑΤΟ ως FYROM" !

Αυτά για τους ανόητους που πίστεψαν -ή προπαγανδίζουν- ότι ο Ζάεφ ανέβηκε στη μπουλντόζα και .....
γκρεμίζει αγάλματα και αύριο θα πει στους πολίτες του "μάγκες, τέρμα το Μακεδονία, είμαστε Βαρδάριανς". Ας δούμε τι ακριβώς είπε ο νέος Πρωθυπουργός της Φυρομίας:


όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος και πάλι η Ελλάδα να εμποδίσει την ψευτοΜακεδονία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Ζάεφ, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθειες για να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα και να επιτρέψει στο "νότιο γείτονά μας" να συμφωνήσει να δεχθεί ότι η ψευτοMakedonija θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με το όνομα που προβλέπεται στην "ενδιάμεση συμφωνία" (ΠΓΔΜ).

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω από την Ελλάδα να έχει κατανόηση για μας και να μας επιτρέψει να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ. 
Στο τέλος-τέλος, αυτό θα είναι ωφέλιμο για αυτούς, όχι μόνο για εμάς ! 
Θα έχουμε μια σταθερή περιοχή και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Εμείς θα αλλάξουμε τη ρητορική στις συζητήσεις μας. Δεν θα κατασκευάσουμε άλλα μνημεία να προκαλέσουμε με τα ονόματα και τα ιστορικά γεγονότα σε συναισθηματική βάση. 
Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μας εμποδίσει άλλες 35 φορές και, στη συνέχεια, αυτό δεν θα ήταν προς όφελός μας να έχουμε έναν εχθρό".

„Јас немам проблем да ја замолам Грција да има разбирање за нас и да ни овозможи да влеземе во НАТО.
На крајот, тоа ќе биде придобивка и за нив, не само за нас.
Ќе имаме стабилен регион и тој процес ќе биде заокружен. Ќе ја смениме реториката во нашите разговори. Нема да градиме споменици и да провоцираме со имиња и историски факти кои допираат во емотициите.
Ние сме свесни дека Грција може да нè блокира уште 35 пати и тогаш кој би бил нашиот бенефит да ја имаме за непријател“,



Να το μεταφράσουμε απλά:

Ο Ζάεφ δείχνει πεπεισμένος ότι θα καμφθούν οι αντιρρήσεις της Ελλάδας, επειδή

-δεν θα κατασκευάσει άλλα μνημεία (δεν θα γκρεμίσει όμως τα εκατοντάδες του Γρούγιου!)
-θα αλλάξει ρητορική

και το κυριότερο:
δείχνει να έχει αποσπάσει τη διαβεβαίωση από την Ελλάδα (ή μήπως τις ΗΠΑ;), ότι δεν θα ασκήσει βέτο, αν η FYROM ζητήσει να μπει στο ΝΑΤΟ με το "προσωρινό" όνομα FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA !!!!!!!!! Σιγά μην τους λέει κανείς έτσι! Σε ένα μήνα θα έχουν απαλειφθεί από παντού στο ΝΑΤΟ, τα FYRO και θα μείνει νέτα-σκέτα Macedonia.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Θα διευκολύνει η ελληνική ριζοσπαστική αριστερά, μια πρ.κομμουνιστική χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ;