Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Eurobasket Απόψε ο ημιτελικός των κοριτσιών με τη Γαλλία

Πανέτοιμη για μία ακόμη μεγάλη υπέρβαση είναι η εθνική ομάδα γυναικών, που...
θα διεκδικήσει απόψε απέναντι στη Γαλλία (21:30) την πρόκρισή της στον τελικό του Eurobasket της Τσεχίας.
Μετά τη Σερβία, τη Ρωσία και την Τουρκία, τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά, θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο των Γαλλίδων, αυτή την φορά, όμως, με έπαθλο την είσοδο στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Πριν από την έναρξη του τουρνουά εάν το έλεγε κάποιος αυτό, ότι η Ελλάδα θα έφτανε μέχρι τους ημιτελικούς, το πιθανότερο είναι ότι θα τον περνούσαν για τρελό. Οι διεθνείς, όμως, διέψευσαν όλα τα προγνωστικά, κι αφού «πέταξαν έξω» ομάδες που πήγαν στην Τσεχία για «μεγάλα πράγματα» (σ.σ. Ρωσία, Τουρκία), δικαιολογημένα ονειρεύονται ότι μπορούν να «στείλουν στο σπίτι της» και τη Γαλλία.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην φάση των ομίλων με τις «τρικολόρ» να επικρατούν στο φινάλε (70-63), σε αγώνα που «σημαδεύτηκε» από την κακή διαιτησία εις βάρος της Ελλάδας. Τα πράγματα, όμως, τώρα είναι εντελώς διαφορετικά και η ελληνική ομάδα θα παρουσιαστεί σαφώς πιο «διαβασμένη» σε όλα τα επίπεδα και μένει να φανεί εάν θα πάρει αυτό, που με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της στο τουρνουά, της αξίζει... και με το παραπάνω.