Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Προκήρυξη για μάζεμα των σκουπιδιών από ΙΔΙΩΤΕΣ ανέβασε ο Μπουτάρης - Πόλεμος με τους δημοσίους υπαλλήλους

Σε ιδιώτες για τα σκουπίδια ο σύντροφος Μπουτάρης - Στην Διαύγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος - Ολική κατάληψη από τους εργαζόμενους - Κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους



Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις πλέον της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης με συμβασιούχους και εργαζόμενους στην Καθαριότητα μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος του δήμου σε ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Πάνω από 1500 τόνοι σκουπίδια πλημμυρίζουν την Θεσσαλονίκη. Δεν αφήνουν κανένα απορριμματοφόρο να βγει στους δρόμους οι εργαζόμενοι. Αύριο, Δευτέρα η κρίσιμη μέρα.

Σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη καθώς περισσότεροι από 1500 τόνοι σκουπίδια έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους την ώρα που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.

Όπως δήλωσε στην ThessNews ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, «παρά το γεγονός ότι χθες το βράδυ συνεννοηθήκαμε να βγουν επτά απορριμματοφόρα για την πράσινη γραμμής και δύο για την μπλε γραμμή της ανακύκλωσης εντούτοις δεν μας επέτρεψαν σήμερα το πρωί να βγουν λόγω του γεγονότος ότι είδαν αναρτημένη την εκδήλωση ενδιαφέροντος του δήμου για να πάρουμε ιδιώτη για να βοηθήσει να μαζέψουμε τα σκουπίδια στην πόλη όπου η κατάσταση έχει γίνει πλέον αφόρητη».

Σύμφωνα με τον κ. Ψάρρα ο δήμος εμμένει στο γεγονός ότι πρέπει να καθαριστεί η πόλη γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία. «Δεν είπαμε να μην απεργήσουν αλλά να τηρούνται οι νόμοι» πρόσθεσε αναφερόμενος στο προσωπικό ασφαλείας που ούτε αυτό επιτρέπουν οι εργαζόμενοι να βγει να κάνει αποκομιδή.



190.000 ευρώ για τρεις μέρες αποκομιδή στους ιδιώτες

Όπως διαβάζουμε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην Διαύγεια ο δήμος προχωρά σε απευθείας ανάθεση για την εργασία αποκοµιδής αστικών απορριµµάτων του ∆ήµου Θεσσαλονίκης προϋπολογισµού δαπάνης 192.000,00€.
Ειδικότερα ο δήμος αναζητά ιδιώτες για τρεις ημέρες εργασίας αποκομιδής απορριμμάτων κοστολογώντας τον τόνο με 160 ευρώ θέτοντας όριο 400 τόνων σκουπιδιών αποκομιδής την ημέρα.

Οι προσφορές θα κατατεθούν σφραγισµένες αύριο Δευτέρα, 26/06, από τις 10.00π.µ. και μόνο για μισή ώρα στο ΣΜΑ του δήμου Θεσσαλονίκης και μετά την αποσφράγισή τους θα ζητηθεί από τον ιδιώτη που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή να ξεκινήσει άμεσα την αποκομιδή.

Μπλόκο από τους εργαζόμενους

Η κίνηση της διοίκησης του δήμου φέρνει σε πλήρη αντίθεση τους εργαζόμενους οι οποίοι περιμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει αύριο στην Βουλή.

Αύριο το πρωί συμβασιούχοι και εργαζόμενοι έχουν κάνει κάλεσμα για τον χώρο του ΣΜΑ ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες. Παράλληλα ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης συγκαλεί στις 8 το πρωί της Δευτέρας σε κοινή συνεδρίαση όλα τα σωματεία του δήμου για λάβουν κοινές αποφάσεις αντίδρασης στις κινήσεις της διοίκησης Μπουτάρη.