Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τώρα ..πιάσαμε τα λεφτά μας. Καταγγελία για τα σκουπίδια στον εισαγγελέα

Λαϊκισμοί. Τι μπορεί να κάνει ο εισαγγελέας; Θα τρελάνει καμιά πενηνταριά κακομοίρηδες στη χαρτούρα....
Αναφορά- Καταγγελία του ΕΕΘ στον....
Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το θέμα των σκουπιδιών. Να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Αναφορά- Καταγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Λάμπρο Τσόγκα απέστειλε σήμερα η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το θέμα των σκουπιδιών, με την έκκληση να διερευνηθεί το ζήτημα.

Σ’ αυτήν, περιγράφεται η τριτοκοσμική εικόνα που επικρατεί σήμερα στις Αγορές της Θεσσαλονίκης, εν μέσω τουριστικής περιόδου και υψηλότατων θερμοκρασιών, εικόνα που απειλεί την υγεία των πολιτών, καθιστά αβίωτο το βίο των καταστηματαρχών και εργαζομένων, ενώ μηδενίζει την καταναλωτική κίνηση.

«Συνεπώς τυγχάνει επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση, δεδομένου ότι η δημόσια υγεία πρέπει να προστατεύεται κατά προτεραιότητα σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας», τονίζεται στην αναφορά.

Επίσης τονίζεται ότι αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να θέσει σε εφαρμογή κάποιον αποτελεσματικό μηχανισμό για την διαχείριση της κρίσης, που θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία, την εικόνα της χώρας στα μάτια των τουριστών, αλλά και τους επαγγελματίες που το μόνο που θέλουν είναι να δουλέψουν, μέσα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Οι τελευταίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος κυρίως στη στήριξη της Δικαιοσύνης.

«Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση ποινική διερεύνηση από μέρους Σας του φλέγοντος αυτού ζητήματος και την απόδοση αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο», καταλήγει η αναφορά- καταγγελία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.