Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αντιδράσεις και ειρωνεία της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίτησή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, ζήτησε.....
σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης, για την Οικονομία, τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση.

Στην αίτηση τονίζεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την Οικονομία.

Υπογραμμίζεται ότι η Κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα και ζητά την προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Συμφωνία για ...αιώνια λιτότητα



ΚΚΕ: Δεσμά διαρκείας

Το επιχείρημα της κυβέρνησης «τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, ήρθε η ώρα των δανειστών», είναι πέρα για πέρα παραπλανητικό, όχι μόνο γιατί κρύβει ότι κυβέρνηση και τρόικα κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, αλλά και γιατί κοροϊδεύει το λαό ότι τα δεσμά διαρκείας, που του επιβάλλουν για λογαριασμό του κεφαλαίου, μπορούν δήθεν να πιάσουν τόπο υπέρ του.


Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με τον κ Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ δεν νικούν στο τέλος οι καλοί, όπως μας είπαν. Δυστυχώς χάνει πάντα η Ελλάδα. Τρεις εβδομάδες μετά το Eurogroup στις 22/5 ,η Κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτά που για επικοινωνιακούς λόγους απέρριπτε. Πολύ κακό για το τίποτα. Μετά τους ψευτοπαλληκαρισμούς, η συνήθης άνευ όρων παράδοση. Χρειάστηκε ένας χρόνος διαπραγματεύσεων και 4,5 δις νέα δυσβάσταχτα μέτρα, για να επαναληφθούν οι εξαγγελίες του Μαΐου του 2016 ότι ρυθμίσεις για το χρέος θα γίνουν στο μέλλον , μετά την λήξη του προγράμματος. Αν και εφόσον… Άλλη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση, άλλη μια ευκαιρία χαμένη. Πέρασαν δυόμιση χρόνια με σκληρή λιτότητα και ύφεση χωρίς προοπτική. Η Κυβέρνηση Τσίπρα κοστίζει ακριβά στον τόπο. Ότι κι αν λένε, η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - Η κυβέρνηση έκανε τελικά δεκτό το σχέδιο Σόϊμπλε με επιμέρους αλλαγές

Η δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 έκλεισε τώρα. Ύστερα από ενάμιση χρόνο αβεβαιότητας με τεράστιο κόστος για την οικονομία που μεταφράστηκε σε επιπλέον μέτρα, αποφασίστηκε η εκταμίευση της δόσης των 8.5 δις. Όσο για το χρέος, έγινε δεκτό το “σχέδιο Σόϊμπλε” με κάποιες μικρές βελτιώσεις, περισσότερο για να τηρηθούν τα προσχήματα και λιγότερο για λόγους ουσίας. Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που βλέπει παντού νίκες, η απόφαση προβλέπει:

Εφαρμογή μέτρων, στο βαθμό που είναι απαραίτητο (to the extent necessary), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 και δίχως να δημιουργεί επιπλέον κόστος στα άλλα κράτη-μέλη (not lead to additional costs for other beneficiary Member States).

Επέκταση των ωριμάνσεων του δανείου του EFSF από 0 έως 15 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να επεκταθούν ως 15 χρόνια, αλλά μπορούν και να μείνουν ως έχουν δίχως καμιά επέκταση.

Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% ως και το 2022 και 2% ή πάνω, αλλά κοντά στο 2% από το 2023 ως το 2060. Πλεονάσματα αυτού του ύψους, προκειμένου να μη χρειαστούν πιο αποφασιστικά μέτρα αναδιάρθρωσης, για τόσο μεγάλο διάστημα θα είναι πρωτοφανή και θα λειτουργήσουν αρνητικά για την ανάπτυξη

Η σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη, έτσι όπως γίνεται, σημαίνει ότι όσο χειρότερα πηγαίνει η οικονομία, τόσο μεγαλύτερη ελάφρυνση θα έχουμε. Δεν προβλέπεται κανένας συγκεκριμένος τρόπος σύνδεσης χρέους-ανάπτυξης. Η επεξεργασία του μηχανισμού παραπέμπεται στο μέλλον.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα βοηθούσε στην ταχύτερη πρόσβαση στις αγορές και στην ανάπτυξη.

Γίνεται αναφορά στην επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, τα οποία είχαμε κερδίσει το 2012 και χάσαμε με τις καταστροφικές επιλογές Τσίπρα-Βαρουφάκη το 2015 και είχε ανακοινωθεί και τον Μάϊο του 2016 ότι θα δοθούν..

Η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη. Αλλά το στοίχημα αυτό είναι ανίκανη να το κερδίσει.

Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα είναι έννοιες ξένες με το πολιτικό DNA των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Υποδούλωση της Ελλάδος μέχρι το 2060 αποφάσισε το Eurogroup

Ο Τσίπρας υπέγραψε την υποδούλωση της Ελλάδος μέχρι το 2060 χωρίς καμία απολύτως ελάφρυνση χρέους και με μηδενικές προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας.
Μόνη λύση η ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και μία εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής που θα εκμεταλλευθεί τον εθνικό μας πλούτο προς όφελος των Ελλήνων.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση του Eurogroup

H κυβέρνηση με τη χθεσινή απόφαση οδηγεί τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο, σε αέναη λιτότητα.
Οι αυταπάτες έχουν τελικά επώδυνες συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Προ-νομοθέτησαν απαράδεκτα μέτρα λιτότητας, συμφώνησαν σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά έτη χωρίς να πετύχουν την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και κυρίως την αναδιάρθρωση του χρέους. Όλα αυτά απλώς για να πάρουν τη δόση. Με το χθεσινό αποτέλεσμα είναι να απορεί κανείς ,γιατί καθυστερούσαν τόσους μήνες και εντεινόταν η αβεβαιότητα. Πέρασε η γραμμή του Σόιμπλε και δέχτηκαν το ΔΝΤ να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα. Και μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν!
Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν έβαλε γραβάτα, αλλά έφυγε και με φέσι !