Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Αυστραλός ξύπνησε από κώμα και μιλούσε άπταιστα ...κινέζικα !

Άφωνους άφησε τους γιατρούς και την οικογένειά του νεαρός από την Αυστραλία γιατί ....
ξυπνώντας μετά από κώμα μιας βδομάδας, είχε ξεχάσει τη μητρική του γλώσσα και ήταν αδύνατο να συνεννοηθεί μαζί τους γιατί τώρα μιλούσε κινέζικα!

Μετά από ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, και ενώ βρισκόταν περισσότερο από μια εβδομάδα σε κώμα, ο Μπεν ΜακΜάχον ξύπνησε. Ο 22χρονος όταν ξύπνησε, είδε μια νοσοκόμα ασιατικής καταγωγής, να στέκεται δίπλα στο κρεβάτι του. Τότε της είπε: «Συγγνώμη νοσοκόμα, αισθάνομαι πραγματικά πολύ πόνο» σε άπταιστα κινέζικα!

Στη συνέχεια ζήτησε από τη νοσοκόμα χαρτί και στυλό και έγραψε σε κινέζικα: «Αγαπώ τη μαμά μου, αγαπώ τον μπαμπά μου, εγώ θα γίνω καλά».

Του πήρε τουλάχιστον τρεις μέρες για να θυμηθεί και πάλι τα αγγλικά. Μιλώντας πλέον άψογα κινέζικα έχει μετακομίσει μόνιμα στην Σαγκάη για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εμπόριο.

Το ιατρικό πόρισμα από ειδικό νευροχειρουργό, έδειξε ότι αυτό που πιθανώς συνέβη στον Μπεν, ήταν ότι τα τμήματα του εγκεφάλου που του «υπενθύμιζαν» τα αγγλικά, είχαν καταστραφεί κατά την συντριβή και επανήλθαν όταν ο 22χρονος ξύπνησε από το κώμα.



http://www.dailymail.co.uk/news/article-2740708/Aussie-man-wakes-coma-car-crash-speaking-MANDARIN.html