Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Καλαφάτης: Θύματα κοροϊδίας από την κυβέρνηση έπεσαν οι συμβασιούχοι

Η δική σας θέση ποιά είναι κ.Καλαφάτη; Να παραμένουν εσαεί συμβασιούχοι, να απολυθούν ή να μονιμοποιηθούν;

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλα είπε κι άλλα έκανε με τους συμβασιούχους. Αποδείχτηκε ότι...
στην πραγματικότητα σκόπευε να παραβεί το νόμο και το σύνταγμα, για να διατηρήσει αυτούς τους ανθρώπους σε ομηρία. Οι συμβασιούχοι έπεσαν θύματα κοροϊδίας».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κατά τη συζήτηση για το αίτημα συμβασιούχων του δήμου, να εκδοθεί ψήφισμα για το θέμα τους.

«Το να εκφράσουμε την ευχή μας δε θα έχει απτό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Πρόσθεσε πως η παράταξή του «είχε έγκαιρα, επισημάνει πως δεν πρέπει, για μικροκομματικούς λόγους, να παίζουμε με την αγωνία τους. Είχαμε τονίσει πως πρέπει να τους πούμε την αλήθεια. Ποτέ δεν λαϊκίσαμε, ούτε καπηλευτήκαμε την αγωνία των ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «επανέλαβε τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας» κι έθεσε τα εξής ερωτήματα:

• Δεχόμαστε να υπάρχουν εργαζόμενοι σε ομηρία;
• Δεχόμαστε συμβάσεις που η Δικαιοσύνη κρίνει παράνομες και καταχρηστικές;
• Μπορούμε να προχωρήσουμε παρά το Σύνταγμα και τους νόμους, επειδή βρέθηκε μια κυβέρνηση που έπαιξε με την αγωνία και το μέλλον αυτών των ανθρώπων;

Και κατέληξε: «Κανείς δε θέλει να χάσει ένας άνθρωπος τη δουλειά του, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί. Μακάρι αυτή η κυβέρνηση να φέρει μια οριστική λύση –αλλά δεν μπορώ να πω ότι το πιστεύω πως θα τα καταφέρει».