Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αιχμές Καλαφάτη : "Γιατί δεν μαζεύουν τα σκουπίδια οι μόνιμοι;"

Καλαφάτης: Η αδράνεια του δημάρχου οδήγησε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης και στον ΣΜΑ πραγματοποίησαν, πριν από λίγο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης και σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης.
Μετά από συζήτηση με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, διαπιστώθηκαν τα εξής:

I. Ο Δήμαρχος δεν ενεργοποίησε και δεν κινητοποίησε, ως όφειλε, το προσωπικό ασφαλείας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εδώ και πέντε ημέρες. Αυτό συνέβη αφού, πλέον, τα σκουπίδια σχημάτιζαν βουνά στις βασικές οδικές αρτηρίες και σε κομβικά σημεία της πόλης.

II. Έγινε ξεκάθαρο ότι, η διοίκηση του δήμου δεν είχε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα εγκαίρως ούτε είχε δώσει μια διέξοδο ώστε να ενεργοποιηθεί, σε πλήρη ανάπτυξη, το τακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου. Επίσης δε συνεργάστηκε, ως όφειλε, με τις αρμόδιες αρχές για τον κίνδυνο που ελλόχευε για τη δημόσια υγεία.

Μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους κατά την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: «Ο δήμαρχος αδυνατεί να αντιμετωπίσει έγκαιρα και ουσιαστικά το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Είναι η δική του αδράνεια που οδήγησε τη πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού τόσο από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ξεκάθαρα ότι δεν αξιοποιήθηκε το τακτικό προσωπικό, το οποίο, σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές, έχει αποδείξει και τις δυνατότητες και την αγάπη για την πόλη και τους πολίτες και τη φιλοτιμία του».

Πρέπει να ξέρεις: Πόσοι είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη;