Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη κατολίσθηση έγινε σήμερα το πρωί στο ορυχείο Αμυνταίου. Μεγάλο τμήμα του ορυχείου υποχώρησε, ενώ ....
οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις που έχουν συμβεί ποτέ. Τρία μεγάλα μηχανήματα – εκσκαφείς (καδοτροχοί) καταπλακώθηκαν κάτω τόνους χώματα, ενώ ο τέταρτος κρέμεται στο κενό.

Η οικονομική ζημιά εκτιμάται ότι είναι τεράστια. Ευτυχώς ωστόσο δεν υπήρχαν θύματα.

Συγκεκριμένα οι εκσκαφείς Ε4, Ε5 και Ε6 έχουν καταπλακωθεί ενώ ο Ε3 κρέμεται στο κενό.
Αφανίζονται τα τέσσερα από τα 6 μηχανήματα με τα οποία γίνεται η εξόρυξη στο Ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, ενώ οι πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» αναφέρουν ότι με βάση τις εκτιμήσεις οι άλλοι δύο εκσκαφείς, ο Ε1 και ο Ε2 είναι προς το παρόν σε θέση ασφαλείας.

Η κατολίσθηση έγινε από την νότια πλευρά του ορυχείου, δηλαδή κοντά στον οικισμό των Αναργύρων Φλώρινας και προς το παρόν πληροφορίες λένε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους γύρω οικισμούς, ωστόσο έχουν ήδη εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στους Αναργύρους.

περισσότερα στο e-ptolemeos.gr/

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.