Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ευτράπελα, χαζά και άλλα γελοία από την Ομογένεια των ΗΠΑ

''Ιστορική ομιλία'' του ''τεράστιου'' υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς, στην Επιτροπή Απόδημων της Βουλής

Μας ''κούφανε'' δηλώνοντας ότι στις ΗΠΑ ''υπάρχουν...30(!!!) Ομοσπονδίες, τις οποίες θα...ενώσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλας''. Φυσικά, 30 Ομοσπονδίες ΔΕΝ υπάρχουν, από τις ολίγες υπάρχουσες η πλειοψηφία τους είναι ημιδιαλυμένες ή ''σφραγίδες'' και κανένα ψώνιο αλα Γαλάτουλας, δεν ''ενεργεί'' (ούτε ''ενήργησε'' ποτέ) γιά να ''ενώσει'' τις Ομοσπονδίες.
Τα χαζά αυτά του ''τουρίστα''-υφυπουργού, που πιστοποιούν άγνοια περί του απόδημου Ελληνισμού, συναγωνίζονται τα θεατρινίστικα που έκανε στον Καναδά, τον Μάρτιο '17. Συμπέρασμα; Ο γραφικός Τ. Κουίκ έχει κάνει 14 (+3) ταξίδια στο εξωτερικό ως υφυπουργός, με κρατικό χρήμα γιά ''να γνωρίσει την Ομογένεια'' όπως ισχυρίζεται. Πριν, λέει, είχε κάνει περισσότερα από 70 ταξίδια στο εξωτερικό, ως τηλεπαρουσιαστής. Αλλά και 500 ταξίδια στο εξωτερικό να κάνει ο Τέρενς, αποκλείεται να καταλάβει τι γίνεται στον απόδημο Ελληνισμό -ειδικά αυτόν στις ΗΠΑ- και αυτό πιστοποιείται από τις κατά καιρούς δηλώσεις του και από την αδυναμία του, εξαιτίας ανικανότητας, να χαράξει πολιτική γιά τον απόδημο Ελληνισμό. 'Ετσι, η μόνη ''πολιτική'' του είναι τα τουριστικά του ταξίδια (με την έγκριση του ''πέρα βρέχει'', ασοβάρευτου υπουργού Ν. Κοτζιά), αφού ''λεφτά υπάρχουν'' γιά τυχοδιώκτες πολιτικούς, ενώ ο λαός της Ελλάδας υποφέρει από τα ''μνημόνια''. Το άσχημο; Την άγνοιά του, ως ''ανεπίδεκτος μάθησης'', ο υφυπουργός Εξωτερικών την μεταδίδει ως ''γεγονότα'' στα άσχετα με Ομογένεια, μέλη της Επιτροπής γιά Απόδημους της Βουλής.
Συνιστούμε στην Ομογένεια να δει-ακούσει την ομιλία (25 Mαίου 2017) του Τέρενς Κουίκ στην Επιτροπή της Βουλής γιά να διασκεδάσει, αφού θα καταλάβει τα χάλια των ασοβάρευτων-άσχετων ελληνικών κυβερνήσεων, που εξακολουθούν να έχουν ''μεσάνυχτα'' γιά τα περί Ομογένειας, απόδημου Ελληνισμού.
Eνδεικτικό και το γεγονός ότι, γιά 30 χρόνια, υφυπουργοί γιά απόδημο Ελληνισμό, βουλευτές μέλη της Επιτροπής κ.ά., έκαναν εκατοντάδες ταξίδια στο εξωτερικό γιά να μάθουν τα ''προβλήματα'' των απόδημων, Ομογενών. Και ακόμα ταξιδεύουν γιά να τα μάθουν. Φαίνεται θα είναι...''ντουβάρια'' που ''μένουν στην ίδια τάξη'', αφού παραμένουν...αμαθείς. Φυσικά οι Ομογενείς, δεν έχουν προβλήματα (και να είχαν δεν θα περίμεναν να τους τα ''λύσουν'' οι ελληνικές κυβερνήσεις), αλλά οι ασοβάρευτοι 'Ελληνες πολιτικοί, έχουν το μεγάλο πρόβλημα: Ταξιδεύουν (τουριστικά ταξίδια με κρατικό χρήμα) και υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη των Ομογενών, με τις διαχρονικές ανοησίες και ψευτιές τους.
Σημ.: Από τα λεγόμενα στην συνεδρίαση, μάθαμε ότι κάποιος με το όνομα Ζουράρις, είναι και ''υφυπουργός αρμόδιος γιά την Παιδεία Ομογενών''. Το ερώτημα είναι αν ο αστείος Ζουράρις το γνωρίζει, επειδή ουδέποτε ασχολήθηκε με το ''αντικείμενο'' των ''υψηλών κυβερνητικών καθηκόντων'' του, ενώ η Ομογένεια αγνοεί την ύπαρξή του.

Η προκλητική και παράλογη αδιαφορία της Ελλάδας γιά τον απόδημο Ελληνισμό
Στα χρόνια ειδικά της ''μνημονιακής κρίσης'', προκαλεί εντύπωση η αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων γιά την Ομογένεια, τον απόδημο Ελληνισμό. Φυσικά, ο απόδημος Ελληνισμός ΔΕΝ ζητά οτιδήποτε από την ''χρεοκοπημένη'' Ελλάδα, αλλά δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις η έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, η έλλειψη ουσιαστικής επαφής. Οι ''κούφιες'' εξαγγελίες, οι ''δηλώσεις περί ανέμων και υδάτων'' και τα συχνά τουριστικά ταξίδια των ''αρμόδιων'', δεν είναι πολιτική. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσει την θέση της: Θα ασχοληθεί με ζητήματα απόδημου Ελληνισμού; Την ενδιαφέρει ο απόδημος Ελληνισμός; Αν ναι, ΠΟΙΑ είναι η πολιτική-στρατηγική της;

Ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης ή ''μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι''
Το ''ποίμνιο'' του καθυστερημένου ελληνικού ''γκέττο'' Αστόριας, Νέας Υόρκης, υποδέχτηκε με ''τιμές'' (Μάϊο '17) το ''ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας, της Κουκουζέλισσας''. Ο αρχι-μανδρί-της, δηλ. αρχιτσοπάνος, Νεκτάριος, δήλωσε: ''Η θαυματουργός εικόνα Παναγίας της Οδηγήτριας Κουκουζέλισσας θα αποθησαυριστεί στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια''. Δηλαδή, η ''χαρτούρα'' και τα χρυσά, από το ποίμνιο, ''θα πάνε σύννεφο''. Η ''θαυματουργή εικόνα'' περιόδευσε στους δρόμους Αστόριας και οι Αμερικανοί αναρωτιούνταν, ποιοί καθυστερημένοι ''ειδωλολάτρες-εικονολάτρες'' ήταν οι περιφέροντας την ''κορνιζαρισμένη'' εικόνα. Εντύπωση έκανε η μη παρουσία των Ελλήνων διπλωματών και λοιπών ''θεσμικών'' γραφικών Νέας Υόρκης, που έχουν την φήμη ότι ''είναι γιά τα πανηγύρια''.
Σημ.: Λέτε το αντίγραφο της ''Κουκου-ζέλισσας'' να συγκινηθεί από την θερμή υποδοχή των πιστών και να αρχίσει να... δακρύζει, ώστε η ''χαρτούρα'' και τα χρυσά τάματα να σπάσουν ρεκόρ; Χρόνια έχουμε να ακούσουμε γιά ''θαύμα'' με ''δακρύζουσες εικόνες'', στην Αστόρια.

Aναμένονται νέοι θρίαμβοι της ελληνικής διπλο-ματίας, εξωτερικής πολιτικής
Ο ταξιδευτής υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, στην χώρα των καγκουρώ
''Παγκόσμιο ρεκόρ'' με 14 ταξίδια στο εξωτερικό (αφού ''λεφτά υπάρχουν''), σε 6 μήνες (όσα δεν έκαναν όλοι μαζί οι προκατόχοι του σε 6 χρόνια). Στην Αυστραλία, 29 Μαίου '17, γιά μία εβδομάδα, μαζί με ''συνεργάτες'', το 14ο ταξίδι. Μπορεί ο αργόσχολος Τέρενς, να έχει μηδενικό έργο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υποτίθεται ''αρμόδιος γιά τον Απόδημο Ελληνισμό'', αλλά από προσωπικό τουρισμό στο εξωτερικό, με κρατικό χρήμα, ''σκίζει''. Αναμένονται πολλαπλά δελτία τύπου με τις ''επιτυχίες'' του Τέρενς στην Αυστραλία, δηλ. φωτογραφίες, προσωπικές δημόσιες σχέσεις, εξαγγελίες, υποσχέσεις, δηλώσεις κ.ά. (αλλά από ουσία ΜΗΔΕΝ), που θα ξεπεράσουν και τον ''θρίαμβο'' στον Καναδά, τέλη Μαρτίου.

''300 βόδια στην Βουλή και τα 300 στέρφα'': Βουλή αργόσχολων, κρατικοδίαιτων θεατρίνων
Συζήτηση στην ολομέλεια γιά το 4ο ''μνημόνιο''. Δεκάδες οι ομιλητές (17-18 Μαίου '17). 'Αρες μάρες σαχλαμάρες, ελάχιστοι ασχολήθηκαν λίγο με το αντικείμενο, το θέμα της συζήτησης, δηλ. το νέο ''μεσοπρόθεσμο'' (μνημόνιο).
Επιθέσεις γιά το χτες, αλληλοκατηγορίες, ''κοκορομαχίες'' Πολάκη-'Αδωνι και λοιπά ασοβάρευτα και γραφικά. Διάβαζαν σχεδόν όλοι και όλες τις ομιλίες (αν και απαγορεύεται από τον κανονισμό), κάνοντας λάθη, ακόμα και στην... ανάγνωση, υπερβαίνοντας τον χρόνο ομιλίας με το ''έτσι θέλω'' και τον κάθε προεδρεύοντα σε ρόλο ''γλάστρας''!
Μία εικόνα απογοητευτική, γιά όσους -εκτός Ελλάδας- αφιερώσαμε χρόνο να δούμε και να ακούσουμε τηλεοπτικά (τηλε-κανάλι Βουλής) την συζήτηση, που πιστοποιεί ότι, με την πολιτική-κομματική ''καφρίλα'' και μία Βουλή κρατικοδίαιτων άχρηστων, η Ελλάδα ΔΕΝ σώνεται με τίποτα.
Εξυπακούεται ότι, με πολιτικούς ανίκανους να ασχοληθούν με το σήμερα και το αύριο, προκοπή δεν θα υπάρξει.
Σημ.: Μόνο ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε μία σωστή φράση, στην ομιλία του: «'Ολοι οι 'Ελληνες χρωστάνε και στην Μιχαλού»

Τα διπλωματικά ''υποζύγια'' χρειάζονται και... υποπόδια
Είναι που είναι τουρίστες πρώτης διαλογής και κατηγορίας, οι διπλωμάτες της Ελλάδας, ειδικά στην αμερικάνικη 'Ηπειρο. Το τουριστικό ''αραλίκι'' τους πρέπει να είναι και άνετο. Γι' αυτό φροντίζουν να έχουν και... υποπόδια στο γραφείο, ώστε να απλώνουν, αναπαυτικά και τα πόδια. Μας το πιστοποιεί η απόφαση του υπουργείου Εξωφρενικών Ελλάδας (γνωστού και ως Εξωτερικών) γιά ποσό 53.64 ευρό που εγκρίθηκε, γιά να απλώνει αναπαυτικά τα πόδια η αργόσχολη τουρίστρια, επικεφαλής της ελληνικής αντιπρoσωπείας στο Μόντρεαλ Καναδά, όπου εδρεύει η ΙCAO (International Civil Aviation Organization).
Ναι, η χρεοκοπημένη Ελλάδα έχει και πρέσβη, ως ''μόνιμη αντιπρόσωπο'' -την Αικατερίνη Νασίκα- στην έδρα της ICAO, η οποία, φαίνεται, από την ''υπερκόπωση'' της τουριστικής διαμονής της, χρειάζεται να αναπαύει τα πόδια της.
Προτείνουμε, στον ''πέρα βρέχει'' υπουργό του υπουργείου Εξωφρενικών Ν. Κοτζιά, να στείλει άμεσα τους δύο αργόσχολους υφυπουργούς του (Αμανατίδη και Κουίκ) σε περιοδεία ανά την αμερικάνικη 'Ηπειρο, γιά να ελέγξουν ''επιτόπου'', στις αργόσχολες διπλωματικές μας αποστολές, αν οι επικεφαλείς έχουν... υποπόδια γιά να απλώνουν τα πόδια τους, που σίγουρα κουράζονται και υποφέρουν από την ''τουριστική υπερκόπωση''.

Σε 5-10 χρόνια ΔΕΝ θα υπάρχει Ομογένεια στις ΗΠΑ, με την μορφή που την γνωρίζουμε
Oι ''ηγέτες'' ενός ''ελληνικού Κογκρέσσου'', που ήθελαν ''να σώσουν την Ομογένεια''
Έδωσαν ''συνέντευξη Τύπου'' στο -ανύπαρκτο ουσιαστικά- Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη (8 Φεβρουαρίου '17). 'Εγιναν δεκτοί και στο γεν. Προξενείο. 'Εκαναν και ''βαρύγδουπες εξαγγελίες''. 'Ολα τα ''μπακαλομάγαζα''-ΜΜΕ Αστόριας ασχολήθηκαν μαζί τους και τους ''πρόβαλαν'' ως κάτι ''καινούργιο''. Και μετά... χάθηκαν, οι ''ηγέτες'' του Hellenic Congress of America (HECA), που είχε στόχο ''να ενώσει και να εμπνεύσει τους 'Ελληνες και Φιλέλληνες της Αμερικής, να παροτρύνει και να συντονίζει οργανώσεις και άτομα για κοινή δράση'', εκτός από τα υπόλοιπα ''βαρύγδουπα'', γιά τα οποία δημιουργήθηκε. Και το πιό ωραίο (αντιγράφουμε): ''Μέσω ενός ανοικτού εκλογικού συστήματος, (θα) εκπροσωπεί δημοκρατικά τους ομογενείς σε όλα τα τοπικά, εθνικά και διεθνή fora''. Δεν διευκρίνησαν αν στα διεθνή ...fora θα ήταν και ο... ΟΗΕ, αλλά από φαντασιόπληκτους-''ψώνια'', όλα τα περιμένουμε, με την...φόρα που έχουν πάρει.
Μας παρουσιάστηκαν ως κάτι ''καινούργιο'', οι -γιά δεκαετίες- αποτυχημένοι στις ομογενειακές Οργανώσεις. Το ''ΚΑΛΑΜΙ'', με την πείρα του, ορθά είχε προβλέψει ότι ''με χαλασμένα τούβλα, νέο οικοδόμημα δεν χτίζεται''. Και φυσικά, γιά μία ακόμα φορά, επιβεβαιώθηκε, αφού οι ''ιδρυτές'' της ''νέας Οργάνωσης'', φαίνονταν από... μακριά ότι είναι οι γνωστοί ''προεδρο-παράγοντες'' του αμαρτωλού, μη παραγωγικού χτες, οι της αυτοπροβολής, μέσω ομογενειακών Οργανώσεων και εξαγοράσιμων ΜΜΕ Αστόριας, Νέας Υόρκης.

Τέλειωσαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, γνωστές ως ''παρελάσεις γιά την εθνική μας επέτειο 25 Μαρτίου''
Με τις ετεροχρονισμένες, αποτυχημένες παρελάσεις στο Σικάγο και στην Βοστώνη (Κυριακή 30 Απριλίου '17), ολοκληρώθηκαν οι ''απόκριες'' της Ομογένειας. Ειδικά στην Βοστώνη, η Ομογένεια ''γύρισε οριστικά την πλάτη'' στους ψεύτες-απατεώνες της Ομοσπονδίας που διοργανώνει την παρέλαση και στον αποτυχημένο μητροπολίτη Μεθόδιο, που την ''καπηλεύεται''... Και το ερώτημα: 'Ισαμε πότε, με καρνάβαλους, που διοργανώνουν άσχετοι, ανιστόρητοι και διαπλεκόμενοι, θα νομίζουμε -ως Ομογένεια- ότι ''τιμούμε'' την εθνική μας επέτειο;;;

Μην ανησυχείτε: Ο αργόσχολος υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, είναι καλά και άρχισε πάλι ''τουριστικά ταξίδια'' στο εξωτερικό
Το ταξίδι σε Αίγυπτο (πάλι) και Λίβανο, αρχές Μαίου '17, ήταν το 12o στο εξωτερικό σε 5μιση μήνες. Και όλα αυτά, σε καιρούς μνημονίων και άγριας λιτότητας. Ο θρησκευόμενος υφυπουργός, που έπρεπε να ήταν ''αρμόδιος γιά θρησκευτικά θέματα'', έστειλε και ''δελτίο τύπου'', από την επίσκεψή του σε εκκλησία του παλαιού Κάϊρου... Δείτε βίντεο ''Τέρενς του νικηφόρου'' στην εκκλησία ''Γεώργιου του τροπαιοφόρου''. Και ενώ, με μεγάλη αγωνία, περιμέναμε ο υφυπουργός να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Λίβανου, όπως μας είχε προετοιμάσει με δελτίο τύπου, η συνάντηση δεν έγινε. 'Ετσι, ο πρόεδρος του Λίβανου έχασε την ευκαιρία να ακούσει την ''βαθυστόχαστη πολιτική σκέψη'' του υφυπουργού Εξωφρενικών. Να σημειωθεί ότι ο ''τεράστιος'' υφυπουργός Τέρενς, στα ''δελτία τύπου'' του, αυτοαναβαθμίστηκε σε...υπουργό. Ευχόμαστε και σε ανώτερα.
Σημ.: Επειδή, αποδεδειγμένα, ο Τέρενς Κουίκ, ΔΕΝ μπορεί να κάνει οτιδήποτε ή -έστω- να σκεφτεί οτιδήποτε γιά τον απόδημο Ελληνισμό, εξαιτίας ανικανότητας, κάνει τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό, με κρατικό χρήμα, γιά ''να γνωρίσει την Ομογένεια''.

Τα νέα ''κατορθώματα'' Τ. Κουίκ, η ΑΗΕΡΑ, η Επιτροπή της Βουλής και η... χούντα του '67
Αφού πρώτα ''επέπληξε αυστηρά'' τους ΑΗΕΡΑνς, παραμονή Επιφανείων 2017 στο επίσημο δείπνο τους στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδας (5 Ιανουαρίου '17), επειδή ''δεν ομιλούν ελληνικά στις εκδηλώσεις τους'' και τους εκνεύρισε (μαζί με αυτούς εκνεύρισε και τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο), 3μιση μήνες μετά (ανήμερα επετείου χούντας, δηλ. 21 Απρ. 2017) ο υποδυόμενος τον υφυπουργό Εξωτερικών, ''αρμόδιος γιά Απόδημους'', Τέρενς Κουίκ, δέχτηκε στην Αθήνα αυτούς που επέκρινε πριν, δηλ. το προεδρείο των ΑΗΕΡΑνς, γιά την ''φωτογραφία-προβολή'' του και όπως το συνηθίζει, άρχισε τις ''αρλούμπες'' και τις ''κωλοτούμπες''. Και ''τι καλή η ΑΗΕΡΑ'' και ''τι σημαντικό έργο επιτελεί στην Υγεία και Παιδεία'' και ''η AHEPA είναι μία ομογενειακή Οργάνωση–πρότυπο'' και άλλα χαζά.
Οι της ΑΗΕΡΑ πριν, πήγαν και στον πρόεδρο Δημοκρατίας (20 Απριλίου '17). Και μάλιστα την παραμονή της 50ης ''επετείου'' του πραξικοπήματος, της χούντας στην Ελλάδα (1967), την οποίαν οι της ΑΗΕΡΑ στήριξαν!!! Μην ξεχνάμε ότι, στην 7ετία της χούντας, δύο μόνο ''μεγάλες Οργανώσεις'' της Ομογένειας ΗΠΑ έκαναν συνέδρια στην Ελλάδα, εξεπίτηδες, γιά να στηρίξουν την δικτατορία: Η -υπό τον μακαριστό Ιάκωβο- Αρχιεπισκοπή Αμερικής (1968) και η ΑΗΕΡΑ (1972).
Ο δε υφυπουργός Εξωτερικών, επέλεξε την επέτειο της δικτατορίας γιά να δεχτεί αυτούς που στήριξαν την χούντα και να τους πει ''καλά λόγια'', αντί να ζητήσει την -οφειλόμενη- συγγνώμη τους, γιά την πράξη τους.
Οι ΑΧΕΠΑνς προσκλήθηκαν και στην -γιά γέλια- Επιτροπή της Βουλής γιά τους Απόδημους, όπου ο πρόεδρός της, Αλεξ. Τριανταφυλλίδης, έδωσε -όπως συνηθίζει- ρεσιτάλ αυτοπροβολής, υπερβολής και ψευτιάς, σε ότι αφορά το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη γιά την παρέλαση, που έγινε 26 Μαρτίου. Οι της ΑΗΕΡΑ μιλούσαν μόνο αγγλικά. Το παραλήρημα Τριανταφυλλίδη και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων άσχετων βουλευτών, μας πιστοποιεί πόσο αχρείαστη είναι η Επιτροπή και πόσο πολύ προσβάλει τον απόδημο Ελληνισμό. Αν έχετε υπομονή και δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνεδρίασης 20 Απρ. '17, θα συμφωνήσετε ότι ο χαραχτηρισμός ''αστείοι-άσχετοι'' και ''σαχλαμάρες'', είναι επιεικής. Σε ότι αφορά το κωμικό του αστείου πρόεδρου της Επιτροπής ''μας ακούν ζωντανά οι 'Ελληνες Νέας Υόρκης'', επειδή ένα συνδρομητικό ραδιόφωνο μικρής εμβέλειας, κλειστού κυκλώματος (Hellas FM) αναμεταδίδει ''ζωντανά'' την συνεδρίαση, τι να του πούμε; Αν άκουγαν τα της συνεδρίασης, 5-10 ηλικιωμένοι Ομογενείς, θα ήταν επιτυχία. Σε ότι αφορά τα ''κομπλιμέντα'' του γιά το αποτυχημένο ''σούργελο'' που ηγείται του ανύπαρκτου Γραφείου Τύπου, τι να πούμε, επίσης; Ο άνθρωπος είναι και άσχετος και ασοβάρευτος ''πολυλογάς''. Αλλά εκεί που απόφυγε να πει λεπτομέρειες -κι έτσι χάσαμε το θέατρο- ήταν το γεγονός ότι στην ''πανομογενειακή συγκέντρωση'' στην Αστόρια, πήγε να τον ακούσει ''λαοθάλασσα'' 25 ατόμων (βλέπε παρακάτω σε αυτήν εδώ την σελίδα).
Σημ.: Κάτι πήγε να πει η βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καβαδία, γιά χούντα, ΑΗΕΡΑ κλπ, αλλά από αλλού ξεκίνησε, αλλού βρέθηκε και αποδείχτηκε αμαθής και ανιστόρητη.

Βρήκε ''δουλειά'' ο αργόσχολος διευθυντής της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού
Η κάκιστη επιλογή του ασοβάρευτου υπουργού Εξωφρενικών Ν. Κοτζιά, γιά την διεύθυνση της αμαρτωλής και τυπικά υπάρχουσας μόνο Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), αυτή του εντυπωσιακά ανίκανου και άσχετου Μιχ. Κόκκινου, είναι φαινόμενο της σαπίλας και αχρηστίας του ελληνικού ψυτοκράτους. Ο κ. διευθυντής, που δεν κάνει τίποτα, ως αργόσχολος, βρήκε θέμα να βγει από τον πάτο. 'Εκανε ''δηλώσεις'' γιά να υποτηρίξει η Ομογένεια -με τηλεφωνήματα στην ψηφοφορία- την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision. Και η Ομογένεια ανταποκρινόμενη του απαντά: ''Δεν πας να κάνεις καμιά δουλειά, έστω καφετζή στο ΥΠΕΞ, ρε αργόσχολε, ανίκανε, κρατικοδίαιτε καραγκιόζη''; Υποτίθεται ότι της αργόσχολης ΓΓΑΕ, ''προίσταται'' ο άλλος αργόσχολος ''τουρίστας'', ο υφυπουργός Τ. Κουίκ.


Η ''ελληνική'' Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ επίσημα (και τυπικά) την ελληνική γλώσσα
H ιστοσελίδα της, είναι από αρχές Μαρτίου '17, μόνο στα αγγλικά... Επιβάλεται να έρθουν επειγόντως στις ΗΠΑ οι ''οξυδερκείς μαϊντανοί'' που υποδύονται τους πολιτικούς και υπουργούς Ελλάδας (με πρώτον τον υφυπουργό Εξωτερικών, με την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια μπροστά σε αρχιερείς, τον Τέρενς Κουίκ), γιά να ''συγχαρούν'' πάλι, δημόσια, αρχιεπίσκοπο και Αρχιεπισκοπή, γιά την ''διατήρηση της ελληνικής γλώσσας''. Το ίδιο οφείλει να πράξει και ο ''οξυδερκής τουρίστας'', που υποδύεται τον πρέσβη μας στις ΗΠΑ, ο Λαλάκος, που έδινε ''συγχαρητήρια'' το καλοκαίρι στην Κληρικολαϊκή, σε αρχιεπίσκοπο και Αρχιεπισκοπή, γιά την...''προσφορά τους στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας''.
'Οπως είναι γνωστό, το εμπορικό παράρτημα του Βαρθολομαίου (που κάνει ''εξαιρετική δουλειά'' γιά την... Τουρκία), η Αρχιεπισκοπή μας στις ΗΠΑ, έχει καταργήσει σχεδόν σε όλες τις εκκλησίες τα ελληνικά και κλείνει ελληνικά σχολεία. Η εξέλιξη δικαιώνει το ''ΚΑΛΑΜΙ'' που ''φωνάζει'' γιά χρόνια, σε ότι αφορά τον βρώμικο ρόλο της φιλοχρήματης ''φιλελληνικής Αρχιεπισκοπής'', γιά τον αφανισμό της ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ και την μετατροπή της σε ''χριστιανούς πελάτες εκκλησιών''.


Ελλάδα: Πτώση τουρισμού (και εισπράξεων κατά 22.8%) από ΗΠΑ, γιά τον χρόνο 2016
''Ελληνικό φαινόμενο'': Αυξήθηκε ο τουρισμός στην Ελλάδα κατά 7.5% τον χρόνο 2016 (συνολικά 28 εκατομ. ταξιδιώτες), αλλά μειώθηκαν τα έσοδα κατά 6.5% (επίσημα στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδος). Και η είδηση: Μείωση τουριστών από ΗΠΑ, με μείωση εισπράξεων 22.8%.
Το συμπέρασμα: 'Αλλο προβολή της Ελλάδας και του τουρισμού της στις ΗΠΑ (στους Αμερικανούς) και άλλο ''προβολή'' της Ελλάδας και του τουρισμού της στους... 'Ελληνες Αστόριας Νέας Υόρκης και περιχώρων.

Παρέλαση Νέα Υόρκη, ''Εβραϊκό Κογκρέσσο'' και 'Αδωνις Γεωργιάδης
'Ηρθε αργά παραμονή παρέλασης. Εμφανίστηκε την επομένη στις τελετές και στην παρέλαση (Κυριακή 26 Μαρτίου '17), εκπροσωπώντας τον Κούλη και το κόμμα του. Μετά τις φωτογραφίες στην εξέδρα επισήμων με την κορδέλα φυσικά, την ''κοπάνησε''. 'Εμεινε στην Νέα Υόρκη 4 ημέρες, συναντήθηκε με επιχειρηματίας, υποψήφιους χρηματοδότες ''Νέας Δημοκρατίας'', συναντήθηκε και με τα ''γεροντοπαλήκαρα'' της ανύπαρκτης ''Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας''. Στις 4 ημέρες στην Νέα Υόρκη, ο 'Αδωνις ήταν εργατικός: Κάθε μέρα 10-12 γραπτά στο twitter γιά την κατάσταση στην... Ελλάδα, αφού με το ''κινητό'' συνέχεια στο χέρι, παρακολουθούσε τι γίνεται στην πατρίδα και αν ο ''κολλητός'' του ο Πολάκης ήταν φρόνιμος. Ομολογούμε ότι ο 'Αδωνις ήταν μετρημένος και δεν προκάλεσε, δεν έκανε ''χαζά''. Ασυνήθιστο, αλλά έτσι είναι.
Αλλά, με αφορμή την εκπροσώπηση της Ν.Δ. στην παρέλαση, ο αντιπρόεδρός της 'Αδωνις, φρόντισε να ''υποβάλει τα σέβη τους'', μαζί με ''δήλωση μετανοίας'', στο ''Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσσο'', που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, επειδή ο κ. Γεωργιάδης παλαιότερα έκανε ''αντισημιτικές δηλώσεις'', όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ''Κογκρέσσου'' Ronald Lauder έκφρασε την ''ικανοποίησή του'' γιά την ''δήλωση μετανοίας'' ενός ακόμα 'Ελληνα πολιτικού.


Η είδηση: Και η Πορτογαλία μείωσε το έλλειμμα, ενώ αύξησε μισθούς και συντάξεις
Μόνο η -ουσιαστικά χρεοκοπημένη- Ελλάδα των ''μνημονίων'' και των άχρηστων, απατεώνων πολιτικών (της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας), παραμένει σε ύφεση, ενώ συνεχίζει να επιβάλει νέους φόρους, περικοπές μισθών και συντάξεων, γιά να ''σώσει'' το διεφθαρμένο Δημόσιο των αργόσχολων, οδηγώντας τον λαό της στην φτώχια και την χώρα στην καταστροφή.