Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στη "μπουζού" ο Μάρκος


Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε σήμερα εκ νέου ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ,,,

ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ως «εγκέφαλος» κυκλώματος τοκογλυφίας που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση και δύο περιπτώσεις εκβίασης και επιβλήθηκε σε βάρος του ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με πρόεδρο τον Γιώργο Αποστολάκη (που επέβαλε ισόβια στον Β.Παπαγεωργόπουλο), τον Ιούλιο του 2013 του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 11,5 ετών αλλά με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα ο επιχειρηματίας να είναι ελεύθερος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κατηγορούμενος δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο που έφτανε έως και 15%. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης δύο συνεργάτες του και ένας δημοσιογράφος ενώ άλλοι δέκα φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι. Μεταξύ αυτών ήταν δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, καθώς επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.