Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Οι Αστυνομικοί είναι οι μόνοι που προστατεύουν τους πολίτες

Επ' αφορμή της απαγορεύσεως της συγκεντρώσεως της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια,
των επεισοδίων που για άλλη μια φορά έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών και αστυνομικών κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας, ο Αντιπρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Παναγιώτης Δούμας έκανε την κάτωθι δήλωση:

Άκουσα προ ολίγου τον Αντιπρόεδρο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κύριο Σταύρο Μπαλάσκα, σε μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή, να προβαίνει στις κάτωθι καταγγελίες:

Το «Άβατον» των Εξαρχείων δύναται να καταλυθεί εντός δέκα ωρών.
Το «Άβατον» των Εξαρχείων συντηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδος από την δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα.
Στα Εξάρχεια έχουν παρεισφρήσει και επικίνδυνοι εγκληματίες, που εκμεταλλεύονται την απουσία της Αστυνομίας.
Τα Εξάρχεια επεκτείνουν τα «σύνορά» τους, πέραν των μέχρι σήμερα γνωστών παρυφών τους.
Το αυτοαποκαλούμενο «δημοκρατικό τόξο», από την κυβέρνηση μέχρι τα παραδοσιακά κοινοβουλευτικά κόμματα, που μηδενός εξαιρουμένου έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε κυβερνήσεις, τίθενται προ των ευθυνών τους. Διότι απειλείται ανοικτά η ίδια η Δημοκρατία, την οποία με τόση ευκολία επικαλούνται για το παραμικρό.

Για την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη, σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρχουν «άβατα» και η Αστυνομία δεν πρέπει να απουσιάζει από πουθενά. Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι απειλή για κανέναν, αλλά αρωγός της ελληνικής κοινωνίας και φρουρός της ασφαλείας, της περιουσίας, της τιμής και της υπόληψης των πολιτών. Αγαθών που, ως φαίνεται, μόνον αυτή στις ημέρες μας προστατεύει.

Παναγιώτης Δούμας

Αντιπρόεδρος της Νέας Δεξιάς