Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Τελετή εις μνήμην Καπετάν Άγρα

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας», σας προσκαλεί στην ετήσια τελετή, για την μνήμη του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα και ....
ανθυπολοχαγού του Ελληνικού Στρατού, Τέλλου Αγαπηνού, που με το συμβολικό του όνομα Καπετάν Άγρας, θυσιάστηκε την 10η Ιουνίου 1907,για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 10η Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00,στο μνημείο του Ήρωα, στον αύλειο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ( πίσω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει, ο κύριος Ιωάννης Π. Χουντής, Πρόεδρος του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης, κλασσικός Φιλόλογος και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί η Θρησκευτική, η Πολιτική, η Στρατιωτική ηγεσία, Φορείς , Ενώσεις, Σωματεία και Σύλλογοι.

Με Tιμή
Για το Δ.Σ.
H Πρόεδρος - Κωνσταντίνα Τσατσαμπά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
«Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΣ»



Ο Τέλλος Άγρας (ψευδώνυμο με το οποίο έγινε γνωστός) ή Σαράντος Αγαπηνός (Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας, 17 Φεβρουαρίου 1880 - Πέλλα, 7 Ιουνίου 1907) ήταν Έλληνας αντάρτης που έλαβε μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα. Η ιστορία του αποθανατίστηκε σε τραγούδια, αλλά και στο μυθιστόρημα «Στα μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα.