Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Μνήμη Γενοκτονίας Ελλήνων από το Δήμο Θερμαϊκού

’Μνήμη Γενοκτονίας Ελλήνων και Ελληνίδων’’ πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στο Δήμο Θερμαϊκού.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων είναι μια ιερή υπόθεση που στοίχισε τις ζωές 1.000.000 Ελλήνων στη Θράκη, τον Πόντο , τη Μικρά Ασία , την Καππαδοκία. Ο Δήμος μας, που ...
στο μεγαλύτερο μέρος του κατοικείται από πρόσφυγες και τους απόγονους τους, έχει θεσμοθετήσει εκδηλώσεις και για τους Μικρασιάτες και για τους Πόντιους αλλά και για τους Θρακιώτες, που σφαγιάστηκαν και εκδιώχθηκαν από τις προγονικές τους εστίες, Για πρώτη όμως φορά αγκαλιάζει χωρίς διαχωρισμούς, όλο το προσφυγικό στοιχείο, σε μια κοινή εκδήλωση, με σκοπό να γίνει θεσμός για τον τόπο μας, να ευαισθητοποιήσει όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και να ακουστεί η φωνή μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης.
Μέσα στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ‘’Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Μεσημερίου’’ και τον ‘’Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας’’ οργανώνει την εκδήλωση "Μνήμη Γενοκτονίας Ελλήνων και Ελληνίδων", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στις 19.00 στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Δρα Κοινωνικών Επιστημών, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν χοροί α) από τον Πόντο, (Μορφωτικός όμιλος Ποντίων Μεσημερίου "Αργοναύτες"), β) από τη Θράκη ("Σύλλογος Ποντίων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας’’) και γ) από τη Μικρά Ασία (Σύλλογος Φίλων Θερμαϊκού ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’).
Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευρύτερη ανάδειξη του θέματος της Γενοκτονίας και των δεινών που υπέστη ο Ελληνισμός της Ανατολής, εξετάζοντας και προβάλλοντας το γεγονός αυτό σε μια οικουμενική διάσταση δίχως διαχωρισμούς σε Ανατολικοθρακιώτες, Βορειοθρακιώτες, Μικρασιάτες, Ποντίους. Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι και απαιτήσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας διεθνώς και να υπάρξει ηθική δικαίωση για όλους τους σφαγιασθέντες και εκδιωχθέντες από τις προγονικές εστίες, τους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες προγόνους μας.
Περαία, 2 Ιουνίου 2017