Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι, αποδέχθηκε το αίτημα Μητσοτάκη

Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να προαναγγέλλει πως ....
το αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup θα γίνει δεκτό.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό της οικογένειας Μητσοτάκη, στην εκπομπή του Γ.Αυτιά, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι γνωστές, αλλά αφού ο κ Μητσοτάκης ζητά προ ημερησίας, η κυβέρνηση θα την αποδεχθεί. «Εμείς δεν θα κάνουμε ότι έκαναν οι προηγούμενοι που απέρριπταν κάθε αίτημα, όταν ένα πολιτικό κόμμα αιτείται δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, αυτές τις αντί θεσμικές συμπεριφορές της είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», προσέθεσε, ενώ εκτίμησε πως η εξέλιξη της συζήτησης θα πρέπει να ανησυχεί τον κ. Μητσοτάκη καθώς θα γίνουν οι συγκρίσεις.

Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως προσπάθησε να εξάγει στην Ελλάδα την πολιτική κρίση που σοβεί στο κόμμα του ενώ σε ερώτηση για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό, πως έκανε εξαιρετική δουλειά και πέτυχε καλή συμφωνία που δείχνει τον δρόμο εξόδου από τα μνημόνια.