Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Πόλεμος ΚΚΕ - Μπουτάρη - Τι λέει το ΠΑΜΕ

Το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ Γιάννης Μπουτάρης (από το ΚΚΕ ξεκίνησε την ενασχόληση με την πολιτική ο Δήμαρχος) δήλωσε σήμερα ότι ...


«υπάρχει ο νόμος, δεν μπορεί μία πλειοψηφία το ΚΚΕ, το οποίο είναι 5-10% να επιβάλει την άποψή του. Δημοκρατία δεν θα πει επιβάλω την άποψή μου με το ζόρι».

Πριν από λίγο το ΠΑΜΕ (ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ) απάντησε:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης λαγός της κυβέρνησης και των εργολάβων της καθαριότητας
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα χάνουν τη δουλειά τους μέσα σε μια νύχτα, ο Μπουτάρης ως λαγός της κυβέρνησης και των εργολάβων, πετά στα σκουπίδια τους εργαζόμενους που ως σήμερα καθάριζαν την πόλη και παράλληλα ανακαλύπτει υποκίνηση από το ΠΑΜΕ.
Η μάχη για το μεροκάματο, η μάχη για μόνιμη και σταθερή εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων, απασχολεί κάθε εργατικό σπίτι. Η συνεχής κοροϊδία των συμβασιούχων εργαζόμενων από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως σήμερα, οι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται με κάθε είδους ελαστική εργασία είναι θύματα και όμηροι μιας πολιτικής που τους αντιμετωπίζει ως έξοδο, ως αναλώσιμους. Αντίστοιχα οι τομείς της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης αποτελούν νέα πεδία κερδοφορίας για τα κοράκια που περιμένουν καρτερικά, γι΄ αυτό και θέλουν να τις παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο.
Τα σωματεία που βρίσκονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, οι επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί, δεν περιμένουν τον κάθε Μπουτάρη ή την κάθε κυβέρνηση για να οργανώνουν την πάλη των εργαζόμενων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν ετεροκαθορίζονται, δεν τα διπλώνουν.
Το ΠΑΜΕ δεν κρύβεται ούτε κάνει πίσω! Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Παλεύει για την ενότητα των εργαζόμενων στον κλάδο της καθαριότητας αλλά και σε κάθε κλάδο που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Καλεί όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους συμβασιούχους στους Δήμους μπροστά και στην απεργία την Πέμπτη 29 Ιούνη.
Το Γραφείο Τύπου


Στο χορό των ανακοινώσεων και η Χρυσή Αυγή

Ανακοίνωση για απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ

Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων και να πάψει ο εμπαιγμός τους από Τσίπρα-Σκουρλέτη προτού τα απορρίμματα πλημμυρίσουν τις πόλεις και αποτελέσουν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Αντεγκλήσεις Μπουτάρη - ΠΑΜΕ και στο ραδιόφωνο
Μπουτάρης : "Νταηλίκι το ΠΑΜΕ; Νταηλίκι κι εγώ. Δεν κάνω πίσω"

«Κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια και τους συμβασιούχους του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του», τόνισε στον Flash 96 και στην εκπομπή του Πάνου Κολιοπάνου & της Φώφης Γιωτάκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφορικά με τις αντιδράσεις για την πρότασή του να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων για τρεις ημέρες.

Νταηλίκι το ΠΑΜΕ; Νταηλίκι κι εγώ. Δεν κάνω πίσω. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. «Αν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι θέλουν να είναι σοβαροί και να μην βγουν ιδιώτες στους δρόμους, να βγουν οι ίδιοι να καθαρίσουν», επισήμανε ο κ. Μπουτάρης.

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση, σημειώνοντας πάντως ότι χρειάζεται ένα μικτό σύστημα, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Διαβεβαίωσε πως οι ιδιώτες που θα επιλεγούν θα αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, λέγοντας πως θα ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας εάν οι συνδικαλιστές αποκλείσουν τη χωματερή.

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας κατήγγειλε και όλες τις κυβερνήσεις που είχαν εφεύρει το σύστημα με τις οκτάμηνες συμβάσεις, λέγοντας πώς οι δήμοι ουσιαστικά έχουν γίνει σάκοι του μποξ ανάμεσα σε κεντρική εξουσία και συνδικαλιστές. «Δεν θέλετε έτσι; Θα πάω κι εγώ κόντρα», ξεκαθάρισε ο κ. Μπουτάρης. Αναφορικά με την πρόταση Σκουρλέτη, εκτίμησε ότι η εφαρμογή της απαιτεί αρκετό καιρό, και η πόλη δεν μπορεί να περιμένει.

Αναλυτικά

«Εμείς πήραμε ήδη μία έγκριση από την Επίτροπο ότι θα εγκρίνει το ποσό για την έκτακτη ανάγκη, το ποσό των περίπου 200 χιλιάδων που χρειάζονται για να σηκωθούν οι 1500 τόνοι μέσα σε αυτό το τριήμερο, και αναρτήσαμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος το Σάββατο. Ήδη σήμερα το απόγευμα που λήγει η προθεσμία θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν ξέρω αν θα είναι ένας ή αν θα είναι 3 ή 4, δεν ξέρω ακόμα. Αλλά ό,τι και να ‘ναι, εγώ θα πάρω τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό.»

ΕΡ : Και αμέσως θα αρχίσει η δουλειά δηλαδή.

«Και αμέσως θα αρχίσει η δουλειά, ναι. Για να εξηγιόμαστε, δεν είναι ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Και επιπλέον, αυτή η δαιμονοποίηση του ιδιωτικού φορέα είναι τραγική. Η μισή Ελλάδα έχει ιδιωτικές εταιρείες που μαζεύουν τα σκουπίδια. Κοιτάξτε τι γίνεται στο Φάληρο, κοιτάξτε τι γίνεται εδώ απέναντι στην Περαία, κοιτάξτε τι γίνεται στους δήμους οι οποίοι είναι τουριστικοί.

Εκείνο το οποίο μπορώ και το καταγγέλλω με μεγάλα γράμματα είναι: είμαι 7 χρόνια δήμαρχος, κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με την ιστορία αυτή, με την ιστορία των σκουπιδιών, από τα σωματεία που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ και το λέω επωνύμως – το ΠΑΜΕ είναι ΚΚΕ, και προσπαθεί το ΚΚΕ με 4 και 5 και 10% -πόσο είναι- να επιβάλουν την άποψή τους. Δε γίνεται να συνεχίσει αυτό το πράγμα, κάθε χρόνο να έχουμε αυτή τη δυσκολία. Και καταγγέλλω και όλες τις κυβερνήσεις ανεξαιρέτως οι οποίες έχουν εφεύρει αυτό το σύστημα, τα 8μηνα, την ομηρία την εργασιακή. Οι δήμοι είναι σάκος του μποξ, από τη μια μεριά έχουμε τα δικαστήρια, από την άλλη μεριά έχουμε την κυβέρνηση, και από την τρίτη μεριά έχουμε τις απαράδεκτες αυτές συνδικαλιστικές συμπεριφορές. Διότι με το σωματείο των εργαζομένων το οποίο ανήκει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουμε καλές σχέσεις και περπατάμε μια χαρά. Όταν εμπλέκεται μέσα το ΠΑΜΕ, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δε γίνεται να συνεχίσει αυτό το πράγμα.

Λοιπόν, δε θέλετε έτσι; Θα πάω κι εγώ κόντρα. Θα φωνάξω την αστυνομία, ζούμε σε χώρα που υποτίθεται ότι έχει νόμους. Με ποια λογική θα εμποδίσουν; Νταηλίκι; Νταηλίκι εσύ, νταηλίκι κι εγώ. Δε γίνεται άλλο, δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να εμποδίζει αυτή την κατάσταση, γιατί το ΠΑΜΕ την εμποδίζει.»

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Γνωστός λαγός ο Μπουτάρης…»

Σκληρή γλώσσα για τον Γιάννη Μπουτάρη χρησιμοποίησε μιλώντας στον Flash 96 και στον Αντώνη Κουμιώτη, ο Γιώργος Δασκαλάκης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (ΠΑΜΕ), με αφορμή την επίθεση -μέσω του σταθμού μας- του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

«Γνωστός λαγός της κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι αντεργατικές πολιτικές του μνημονίου, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Το κόστος στα δημοτικά τέλη θα ανέβει 40 φορές», τόνισε.

Αναφορικά με την προκαταρκτική εξέταση για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο κ. Δασκαλάκης υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας πρέπει να κάνει έρευνα για τις απολύσεις.

Αναλυτικά

«Ο κ. Μπουτάρης είναι γνωστός λαγός της κυβέρνησης για να εφαρμόσει την αντεργατική πολιτική της, για να προχωρήσει σε απολύσεις, για να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι ακριβώς επειδή είναι σοβαροί δε δέχονται να απολυθούν από τον κ. Μπουτάρη και τους ομοίους του της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, που τώρα που βρήκαν την ευκαιρία θέλουν να απολύσουν 15 χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους, εφαρμόζοντας τις πολιτικές της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονίου, παρέα με την κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πλήρως τις πολιτικές της.

Νομίζω ότι το κόστος των λύσεων του κ. Μπουτάρη που θα το πληρώσει ο κάθε δημότης είναι δημόσιο, είναι δημοσιευμένο, το γνωρίζετε ποιο είναι, αυτό για τις 2-3 μέρες. Θα πάει τα δημοτικά τέλη 40 φορές πάνω άμα ακολουθήσει αυτές τις πολιτικές. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, και δυστυχώς ο κ. Μπουτάρης έχει αναλάβει το ρόλο του λαγού της κυβέρνησης για να εφαρμόσει ό,τι πιο σκληρό και άδικο υπάρχει. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς μέσα προστασίας, με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, χωρίς εμβόλια και δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και δεν ξέρουμε καν αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους από τα εργατικά ατυχήματα, είναι αυτοί τους οποίους θυσιάζει πρώτους απ’ όλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»


και για την ιστορία:
γιατί χώρισαν σαν εχθροί ΚΚΕ και Μπουταρης