Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Peter Triantafyllos Toronto 6 - 6 - 2017

Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των πολιτικών ηγετών δεν ειναι ιδιωτική αλλά δημόσια υπόθεση.
Και ο Κωνσταντινος Μητσοτακης ήταν πολιτικός.

All of a sudden τα Ελληνικά Μ Μ Ε αποκάλυψαν εναν ηγέτη με χάρισμα, με ήθος. Εναν ηγέτη που ειχε μόνο αρετές στον Κωνσταντινο Μητσοτακη. Ειναι ετσι ?? Εβαζε πρώτα την πατρίδα απο το ατομικό συμφέρον ???
Και ολα αυτά μετά τον θανατό του. Διότι οσο ηταν εν τη ζωή το μόνο που ακούγαμε ηταν ο ανθρωπος της διαπλοκής.
Τον ρώτησε κάποιος οσο ηταν εν ζωή οτι φεύγοντας για την αιώνια ζωή θα εισαι ευχαριστημένος με την κατάσταση που αφήνη ? Αυτην την οικονομική αθλιότητα και την Εθνική ξεφτίλα με τους Τούρκους να μας βάζουν Κ@λ@δ@χτυλο πρωί-μεσημέρι-βράδυ.
Και οι πολιτικοί μας να αρέσκονται σε pathetic δηλώσεις και τα Μ Μ Ε ( ακουσε Ρογκακο ) να τους δικαιολογούν οτι δήθεν δίνουν σκληρές μάχες στης διαπραγματεύσεις.

Δεν λέω το ειπε την δεκαετία του 90 οτι θα ερθουν άσχημες οικονομικές μέρες για τον λαουτζίκο με ολα αυτά τα δανικά. Καλές οι ιδέες αλλά αυτο που μετράει ειναι η πράξη, το αποτέλεσμα. Τι έκανε να αποτρέψει ------ Το Τσοβόλα δώστα ολα ??????
Και να μην εξαρτάται η Ελλάδα απο την κυρία Lagarde και τον κύριο Schaeuble. Διοτι σύμφωνα με τους ορους της Τροϊκας η οποία απαιτεί την εποπτεία της οικονομίας εως οτου εξοφληθεί το 75% των δανείων που εχουμε λάβει απο τους θεσμικούς πιστωτές.
Αλλά ερχεται ανάπτυξη . Δεν το λέει μόνο ο Τσίπρας αλλά το επιβεβαιώνουν τα Μ Μ Ε. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι !!!!!

Τι έκανε για τις προδοσίες ( και μην μου πει κάποιος οτι δεν ηταν προδοσίες ) που αναφέρη στο βιβλίο του ο Αντινάυαρχος Γρηγορης Δεμεστιχας οι τρεις κρίσεις ( προδοσίες ) που ακολούθησαν με την Τουρκία τα ετη 1976 - 1987 - 1996 ????

Με την κρίση του 1976 η Τουρκία επέτυχε την συμφωνία με το πρωτόκολλο της Βερνης για την μη εκτέλεση ερευνών σε αμφισβητούμενες Θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου που αφορούσαν το ανατολικό Αιγαίο.

Με την κρίση του 1987 ετέθη περιορισμός για την μη εκτέλεση ερευνών εκτός χωρικών υδάτων σε ολο το Αιγαίο. Αυτη η πολιτική υποχώρηση σε συνδιασμό με την διακήρυξη της Μαδρίτης του 1997 με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει νομικά ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο αποτελούν εξαιρετικά δυσμενείς εξελίξεις αφου η Τουρκία κατα καιρούς επικαλείται το Casus Belli Οχι μόνο για την περίπτωση επεκτάσεως των Ελληνικών χωρικών υδάτων ( συμφωνα με το διεθνές δικαιο απο 6 σε 12 μίλια ) αλλά και για την εκτέλεση ερυνών εκτός χωρικών υδάτων σε ολο το Αιγαίο.
Και με την κρίση το 1996 εθεσε διεκδικήσεις σε Νήσους / Νησίδες του Αιγαίου.

Τα ιδια πάνω κάτω λένε ο κ. Σαββας Καλεντεριδης και ο πρώην πρόεδρος Δημοκρατίας κ. Χρηστος Σαρτζετακης. Και μην ξεχνάμε τον Γιωργο Μαλουχο που με αρθρο του στο Βημα 16 - 2 - 2016 βάζει το τελικο καρφί λέγοντας.
Η Τουρκία εχει πλέον ηδη πετύχει τη μετρατοπή του ανατολικού Αιγαίου σε μια τεράστια γκρίζα ζώνη στην οποία η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει de facto ενα ειδικό καθεστώς διεθνούς επικυριαρχίας.

Και ερχόμαστε στο Μακεδονικό !!
Διαβάζοντας την ομολία του κύριου Chris Spirou σε απόφειτους πανεπιστημίου αφήνει να εννοηθεί οτι η απόφαση της τότε κυβέρνησης Κωνσταντινου Μητσιτακη να αναγνωρίση τα Σκόπια ως πρωην Μακεδονία ηταν ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!
( την ομιλία του κύριου Spirou θα την βρείτε στο www.filikieteria2.blogspot.com
Εζήτησα απο τον Κωνσταντινο Μητσοτακη μια εξήγηση για την αποφασή του αυτή για να μην τον θυμούνται οι Ελληνες ως προδότη αλλά δεν πήρα απάντηση και δεν θα την πάρουμε ποτέ.
Ο κύριος Μαθιου Νιμιτς το δήλωσε κατηγορηματικά . Εαν οι Σκοπιανοί κατοχυρώσουν το ονομα Μακεδονία δεν θα μπορούν οι Ελληνες να το χρησιμοποιούν.

Ο Κυριακος Μητσοτακης στην κηδεία του πατέρα του τελείωσε τον επικήδειο λόγο του λέγοντας. Πατέρα άφησες μια μεγάλη οικογένεια. Και να συμπληρώσω εγώ ( αν κανω λαθως διορθώστεμε ) αφησε και μια μεγάλη - μεγάλη περιουσία !!!!!!