Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Καλαφάτης: Τρία βήματα, για να απαλλαγεί η Θεσσαλονίκη από τα βουνά σκουπιδιών

Τρία βήματα, για να απαλλαγεί η πόλη από τα βουνά σκουπιδιών, πρότειναν η Δημοτική Παράταξη «Εντάξει» και ...
ο επικεφαλής της, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης πρότεινε:

1. Να διασφαλίσει η διοίκηση την απρόσκοπτη πρόσβαση του τακτικού προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας στα αμαξοστάσια ώστε να αρχίσει άμεσα η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων.

2. Στην περίπτωση που δεν επιτραπεί, από τον οποιονδήποτε, η είσοδος του προσωπικού στους χώρους εργασίας, η διοίκηση οφείλει να θέσει το θέμα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

3. Απευθύνουμε έκκληση στους συμβασιούχους να συνδράμουν το τακτικό προσωπικό στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Πιστεύουμε ότι, με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσει η πόλη.

Στη συζήτηση που έγινε, προ ημερήσιας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το πρόβλημα με τα σκουπίδια, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε τις ευθύνες, τόσο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

«Ο δήμαρχος είπε ότι ο υπουργός κορόιδεψε τον κόσμο. Καλώς τον κι ας άργησε! Καλώς ήρθες στο κλαμπ της κοινής λογικής, της ειλικρίνειας και της αλήθειας κ. Δήμαρχε», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ακόμη, πως «το αδιέξοδο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις εσφαλμένες επιλογές και νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Περιοχή συνημμένων