Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση για τα 38 διόδια της Εγνατίας

Η σχεδιαζόμενη λειτουργία 38 σταθμών διοδίων ...
(μετωπικών και πλευρικών ) σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού , δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές και στις μετακινήσεις επαγγελματιών και ιδιωτών . Υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας εν γένει στην βόρειο Ελλάδα , προκειμένου αφενός μεν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και τα προαπαιτούμενα μέτρα των μνημονίων και αφετέρου να επισπευθεί η εκποίηση της Εγνατίας Οδού στους ιδιώτες .
Ο σχεδιασμός των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο θα πρέπει να μην συμβάλει στον οικονομικό στραγγαλισμό των πολιτών και στο πάγωμα των οδικών μετακινήσεων και να μην αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Η υλοποίηση του επίμαχου προγράμματος λειτουργίας δεκάδων νέων σταθμών διοδίων , θα έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια τις άδειες εθνικές οδούς , με δυσβάσταχτες συνέπειες για την εθνική μας οικονομία και τα δημόσια έσοδα. Επιπλέον εξωθούνται οι οδηγοί ,είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επαγγελματίες , προκειμένου να αποφύγουν το αυξημένο κόστος των διοδίων ,να επιλέγουν την διέλευση μέσω παρακαμπτηρίων οδών ,παραδρόμων και παλαιών οδικών δικτύων , με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια.
Μόνοι κερδισμένοι θα είναι για μία ακόμη φορά όσοι ιδιώτες – εκπρόσωποι καρτέλ και μεγαλοσυμφερόντων θα καταφέρουν να απομυζήσουν τον εθνικό μας πλούτο , σε πιστή εκτέλεση των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων

Θεσσαλονίκη,23-06-2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ