Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με Μπουτάρη, Μάρδα, Σπυράκη, Καϊλή

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 9μμ


Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης
στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, στην Παραλία του Λευκού Πύργου.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι νέες προκλήσεις για την ΕΕ. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να διαμορφώσουμε μαζί την Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Ανάπτυξης;», με αφορμή τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης ην Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ., στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου, στην εξέδρα εκδηλώσεων στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και συζήτηση με το κοινό.

Ομιλητές:
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β΄ Θεσσαλονίκης
Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής
Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής
Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα
Άρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί για 12η συνεχόμενη χρονιά περίπτερο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (το νούμερο 49 – 50, δίπλα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου) απ’ όπου διανέμεται έντυπο υλικό για τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη, την πολιτική της Ευρώπης σε θέματα εργασίας, παιδείας, απασχόλησης, χρηματοδότησης, εσωτερικής αγοράς, συνόρων, μετανάστευσης, δικαιοσύνης, περιβάλλοντος κλπ

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.