Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Σε δύσκολη θέση ο παρουσιαστής του #survivorGR Σάκης Τανιμανίδης


Ο παρουσιαστής του  survivor είναι γιος και ανηψιός των ιδρυτών της μίας από τις δύο ποντιακές οργανώσεις (Π.Ο.Π.Σ.) των ανθρώπων που....
αφιέρωσαν τη ζωή τους στην αναγνώριση της Γενοκτονίας και συνειδητοποιημένος πόντιος. Από την άλλη, του έλαχε να παρουσιάζει τη δημοφιλέστερη εκπομπή, που η μοίρα το έφερε να έχει Τούρκο παραγωγό, φίλο του Ερντογάν, τον Acun Ilitzali ο οποίος δεν παρέλειψε να τουιτάρει σήμερα 19 Mαϊου, ένα φλογερό εθνικιστικό μήνυμα υπέρ του σφαγέα Κεμάλ.


Ο Σάκης Τανιμανίδης όμως, που κατά τραγική ειρωνεία παρουσιάζει σήμερα μια "ελληνοτουρκική μάχη" στο Survivor είναι υπάλληλος και δεν θα μπορούσε να πει -αν και θα έπρεπε- λέξη για τη Γενοκτονία, καθώς, έτσι κι αλλιώς, θα τον έκοβαν.
Το παιδί είναι σε δύσκολη θέση, καθώς ο χυδαίος ΣΚΑΪ επέλεξε να παρουσιάσει στις 19 Μαϊου, ΕΚΤΑΚΤΩΣ (!) τον "αγώνα ελληνοτουρκικής φιλίας".
Η κύρια ευθύνη λοιπόν ανήκει στο κανάλι, το οποίο ελπίζουμε να μην εκνευρίσει κι άλλο τους ποντίους λέγοντας τις γνωστές ανοησίες περί προσέγγισης των λαών κ.λ.π. Περιέχει έναν συμβολισμό, που είναι πολύ ισχυρός.
Από την άλλη, ο Αλαφούζος μπορεί να βγει και να πει : "ναι εντάξει, εγώ είμαι ξεφτίλας και από την παραζάλη της επιτυχίας για την υψηλή τηλεθέαση, αμαυρώνω την ημέρα Μνήμης, αλλά τότε τι να πούμε για τα εκατομμύρια των ποντίων, που απολαμβάνουν τα τουρκικά σκατά που τους σερβίρω σήμερα, και χωρίς να βγάζουν λεφτά; Αυτοί δεν αρνούνται 2 ώρες διασκέδασης κι από μένα απαιτείτε να χάσω 1.000.000 από τις διαφημίσεις;"