Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

«O κόμβος Κ16 πρέπει να ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού πάση θυσία»

Με αφορμή τη συζήτηση για τον ανισόπεδο συγκοινωνιακό κόμβο Κ16 αλλά και τα υπόλοιπα έργα γύρω από ....
αυτόν (αερογέφυρα της οδού Πόντου, συνδέσεις με τη Λαχαναγορά και το ΚΤΕΛ Μακεδονία, αντιπλημμυρικά έργα) στη χθεσινή (10.6.2017) συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Kεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ολοκλήρωση του Κ16 θα δικαιώσει τις επίμονες προσπάθειές μας από την αρχή της θητείας μας, μιας και οι καθυστερήσεις προκαλούν εδώ και χρόνια υπέρογκο συγκοινωνιακό φόρτο, καταστροφή στο οδόστρωμα, μεγάλη όχληση τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου. Το έργο πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού, όπως διαβεβαίωσαν χθες οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας γιατί το τοπίο στην περιοχή είναι σαν βομβαρδισμένο και δεν μπορεί κανείς να περάσει ούτε με τανκ
Εξαιρετικά επείγον έργο είναι και η ολοκλήρωση της σύνδεσης του Λιμανιού με την Εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, αλλά και η σύνδεση του Καλοχωρίου με την Εγνατία Οδό προς Καβάλα και Χαλκιδική (Κ1), ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.
Επιπλέον, ελπίζουμε η κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στη φωνή απόγνωσης των επιχειρηματιών, των εργαζομένων, των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έναρξη του μεγάλου έργου απορροής ομβρίων υδάτων στην συγκεκριμένη περιοχή ώστε να σταματήσει η συνεχής καταστροφή των δρόμων και η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
Τέλος, μένει σε εκκρεμότητα το αίτημα του Δήμου μας για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων μεγάλων έργων που παραμένουν ημιτελή εδώ και χρόνια, όπως είναι η ενωτική οδός στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και η ανισόπεδη γέφυρα της Ν. Μαγνησίας».