Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

H ιστορία έγραψε με μελανά χρώματα: "Αρνητής της Γενοκτονίας η διοίκηση Μπουτάρη"

φωτο: Μπουτάρης - Ψαρράς (εμμονικός αρνητής της Γενοκτονίας)
Καλαφάτης: Η διοίκηση του Δήμου δεν βρήκε λόγια για να τιμήσει τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε έγγραφη δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, τονίζει για το ζήτημα της αντιμετώπισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης:

«Υπάρχει μία ωραία ελληνική παροιμία που λέει “εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι”. Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της στάσης της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο θέμα των τιμητικών εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η διοίκηση, δεν κατάφερε, από τις 19 Μαΐου, να εκδώσει μία ανακοίνωση, να εκφέρει μία δήλωση, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Για να τιμήσει τη μνήμη 353.000 θυμάτων.

Βέβαια, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, με τον παραπλανητικό τίτλο “Ανακοίνωση της Διοίκησης για την Ποντιακή Γενοκτονία”, βρήκε λόγια για να μας κατηγορήσει για λαϊκισμό. Δεν αξίζει να συζητάμε γι αυτό το θέμα. Όπως δεν αξίζει να συζητάμε για την αστεία δικαιολογία που εφηύρε, ότι οι Πόντιοι πραγματοποιούν δύο εκδηλώσεις.

Κανείς δε ζήτησε από τη διοίκηση –και ούτε κι εμείς το κάναμε- να μπούμε σε ζητήματα εσωτερικά, που αφορούν τους διοργανωτές. Το ζητούμενο είναι ότι οι «Εντάξει» και ο επικεφαλής μας βρέθηκε την ημέρα των εκδηλώσεων στο χώρο εκείνο, αλλά, κυρίως, ότι δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση, από το δήμο Θεσσαλονίκης, που να τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας. Για ποιο λόγο δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση για ένα ζήτημα που αφορά την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τον άδικο χαμό 353.000 αδελφών μας; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Ωραία, προοδευτική παράταξη η «Πρωτοβουλία»! Ούτε λέξη, από τη διοίκηση μιας πόλης, που είναι η πρωτεύουσα της προσφυγιάς, για ένα ζήτημα το οποία, εκτός από εθνικό, ιστορικό και κοινωνικό, εκτός των άλλων αφορά μια μαζική καταστροφή που κινείται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.