Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Οι νοικοκυραίοι γίνονται ζητιάνοι

Οι νοικοκυραίοι γίνονται πλέον πένητες
“Λευκή πετσέτα” στη Διαπραγμάτευση για να βγει “λευκός καπνός” στην Αξιολόγηση
Η σημερινή Κυβέρνηση υπογράφοντας ένα Μνημόνιο το χρόνο επιχειρεί να μετατρέψει σε “νόμο του κράτους” την...
διαιώνιση της ακραίας λιτότητας, της ύφεσης και της Επιτροπείας.
Μετά το 3ο σωρευτικά επαχθέστερο –μέχρι το επόμενο– Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, αποκύημα της διαπραγματευτικής φαρσοκωμωδίας της “δημιουργικής ασάφειας”, καταθέτει τώρα προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 4ο Μνημόνιο ως αποτέλεσμα ενός απόλυτου ενδοτισμού.
Με το “φερετζέ” και την προπαγάνδα των δήθεν αντίμετρων, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση αφού οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει υπερβαίνουν το συνταγματικό της βίο, η Κυβέρνηση επιβάλλει στους συνεπείς, νόμιμους και δυσβάσταχτα επιβαρυμένους φορολογούμενους νέα μέτρα ύψους 4,9 δις €.
Οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που θα υφαρπάξουν 2,9 δις€ ολοκληρώνοντας το ασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου, η συρρίκνωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.682€ , οι δεσμεύσεις για δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα, τα εφιαλτικότερα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, τα πλέον ζημιογόνα σενάρια ξεπουλήματος των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας με την πλήρη εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών όπως το ρεύμα, το νερό και οι μεταφορές, οι περικοπές στα, ήδη, πετσοκομμένα κοινωνικά επιδόματα, η “εκσυγχρονιστική” καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας συνθέτουν το περιεχόμενο μιας επαίσχυντης συμφωνίας που “εγγυάται” τη μη αναστρέψιμη οικονομική και κοινωνική καχεξία.
Την ίδια ώρα η “λευκή πετσέτα” στα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για να βγει “λευκός καπνός” στην Αξιολόγηση αποδομούν κάθε “αριστερίστικο” αφήγημα ή “άλλοθι”…
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… Η ύφεση ανακυκλώνεται και βαθαίνει, η κοινωνία φτωχοποιείται, η αγορά εργασίας απορρυθμίζεται οριστικά, η υγιής επιχειρηματικότητα ποινικοποιείται, η μεσαία τάξη σφυροκοπείται.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις υπεύθυνες δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας να πυκνώσουν τις γραμμές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της 17ης και 18ης Μαΐου στέλνοντας μαζικά, αποφασιστικά και ειρηνικά ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Όλοι μαζί λοιπόν συμμετέχουμε καθολικά και ενωτικά :
• στη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου και στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων και των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων, στην Αθήνα 11:00 πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος
• στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο της 18ης Μαΐου στις 18:30 μμ στο Σύνταγμα
Ανοίγουμε ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στη συμμαχία των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Βάζουμε ΤΕΛΟΣ στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών και των αυξημένων δεσμεύσεων
Ο Αγώνας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.