Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Συλλυπητήρια του ΓΓ του ΚΚΕ

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για το θάνατο του συντρόφου.....
Μιγκέλ Ουρμπάνο Ροντρίγκες, κομμουνιστή διανοούμενου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 92 ετών, το Σάββατο 27 Μαΐου.

Δημοσιογράφος και συγγραφέας με διεθνή εμβέλεια και αναγνώριση, συμμετείχε δραστήρια από τη Βραζιλία, όπου είχε καταφύγει στα μέσα της δεκαετίας του 50, στους αγώνες ενάντια στη δικτατορία του Σαλαζάρ.

Φλογερός διεθνιστής, υποστηρίζει ένθερμα τους αγώνες των λαών των πρώην αποικιών της Πορτογαλίας για την απελευθέρωσή τους, βρέθηκε και έζησε στη Λατινική Αμερική και την Κεντρική Ασία, βιώνοντας και καταγράφοντας τους αγώνες της φτωχολογιάς. Συμμετέχει δραστήρια στο εργατικό κίνημα, ως μέλος του Βραζιλιάνικου ΚΚ και του Πορτογαλικού ΚΚ, του οποίου ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του. Μετά την ανατροπή της δικτατορίας επιστρέφει στην Πορτογαλία και αναλαμβάνει αρχισυντάκτης της «Αβάντε», αναλαμβάνει υπεύθυνες θέσεις από το ΠΚΚ στην τοπική διοίκηση, αναδεικνύεται βουλευτής του ΠΚΚ και συμμετέχει στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συνεχίζει ακούραστα τη συγγραφική και διεθνιστική του δραστηριότητα μέχρι και λίγο πριν το θάνατό του.

Αφήνει παρακαταθήκη στις νέες γενιές σημαντικό συγγραφικό έργο και ιδιαίτερα το παράδειγμα του κομμουνιστή διεθνιστή, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή ενάντια στην αδικία και για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Παρακαλούμε να μεταβιβάσετε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.»

http://www.902.gr/eidisi/politiki/130637/syllypitirio-minyma-sto-portogaliko-kk-gia-thanato-toy-s-migkel-oyrmpano

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

http://www.902.gr/eidisi/politiki/130625/syllypitiria-toy-gg-tis-ke-toy-kke-ston-proedro-tis-nd-kyriako-mitsotaki