Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

"Αδειος ο ζωολογικός κήπος Θεσσαλονίκης, δεν έχει τίποτε να δουν τα παιδιά"

Αγαπητό makpress,
σήμερα, ελλείψει χρόνου, χρήματος και εξοχικού, ανεβήκαμε με τα παιδιά, για πρώτη φορά φέτος, στο ζωολογικό κήπο. Όπου δοκιμάσαμε μια δυσάρεστη έκπληξη:
ο κήπος είναι παραμελημένος, βρώμικος και κυρίως άδειος ! Πιό άδειος δεν γίνεται ! Έχει μόνο πάπιες, πρόβατα, κότες και μερικά ελάφια, κάτι που θα μπορούσε να έχει και οποιοδήποτε μοναστήρι ας πούμε. Μόνο ζωολογικός κήπος δεν είναι. Πάνε και οι αρκούδες, πάνε οι λύκοι, πάνε οι αλεπούδες, τι να δουν τα παιδιά; Μόνο πάπιες;
Κι ολος ο κόσμος είχε το ίδιο παράπονο.
Μπορεί κάποιος από τον Δήμο ή την Περιφέρεια ή εσάς να μας διαφωτίσει, γιατί τόση εγκατάλειψη;

ΕΦΗ




Σχόλιο makpress:

Η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση. Ο Κήπος είναι του Δήμου ο οποίος αποφάσισε να τον αδειάσει από άγρια ζώα, από "φιλοσοφία", αλλά και προφανώς από έλλειψη πόρων.
Όπως ξέρετε αν μας διαβάζετε συχνά, είμαστε σφόδρα υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη, αν θέλει αξιόλογο ζωολογικό κήπο, όπως έχουν όλες οι πόλεις αναλόγου μεγέθους, θα πρέπει να αφήσει τις ιδεοληψίες και να παραχωρήσει αυτή τη δραστηριότητα, σε ιδιώτες, που φυσικά θα βάλουν εισιτήριο. Κατά τη γνώμη μας, καλύτερα να είχε ένα εισιτήριο 1-2 ευρώ και να ήταν πραγματικός Ζωολογικός Κήπος, παρά αυτό το χάλι που έχει σήμερα.