Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το μεροκάματο του [α]τρόμ[ητ]ου

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Κύριε Πρατσόλη, σε λίγες ημέρες θα ψηφίσετε ομοθυμαδόν μετά της λοιπής κυνοβουλευτικής αγέλης το νέο [4ο μέχρι και 7ο μαζί] Μνημόνιο, στο οποίο θα εμπεριέχονται και οι ακόλουθες μεταρρυθμιστικές «ρυθμίσεις» [2 εκ των 140].


1] «Οι Αρχές θα υιοθετήσουν νομοθεσία που θα εμποδίζει τη φορολογική διοίκηση και το προσωπικό της να εφαρμόζει ελέγχους και να κάνει έρευνες με εντολή των εισαγγελέων.»
Αν, δηλαδή, ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς παραγγείλει έλεγχο για τον κ. Σαββίδη φέρ’ ειπείν, τί θα γίνει; Θα περιμένει την έγκριση της ΑΑΔΕ; Κι’ αν η ΑΑΔΕ κρίνει εν τη ανεξαρτησία της ότι δεν πρέπει να διαταχθεί έλεγχος;
Λέω εγώ τώρα!

2] «καταργείται το άρθρο 6 ν. 2523/2017»,
το οποίο ορίζει τούτα:
«Πρόστιμα Φ.Π.Α. για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά φορολογικά στοιχεία
1. Στο Φ.Π.Α. όταν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι ο υποκείμενος στο φόρο, ως λήπτης εικονικού φορολογικού στοιχείου ή στοιχείου το οποίο νόθευσε αυτός ή άλλοι για λογαριασμό του, διενήργησε έκπτωση φόρου εισροών ή έλαβε επιστροφή φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις περί Φ.Π.Α., ή ως εκδότης δεν απέδωσε φόρο, με βάση πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, επιβάλλεται ειδικό πρόστιμο ισόποσο με το τριπλάσιο του φόρου που εξέπεσε ή που επιστράφηκε ή δεν απέδωσε, ανεξάρτητα αν δεν προκύπτει τελικά ποσό φόρου για καταβολή. Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται και στα πρόσωπα του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. που έλαβαν επιστροφή φόρου με βάση πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσαν οι ίδιοι.
Το ως άνω πρόστιμο επιβάλλεται, ανεξάρτητα αν μετά την ημερομηνία έκδοσης της οικείας εντολής ελέγχου υποβληθεί εκπρόθεσμη αρχική ή συμπληρωματική περιοδική ή εκκαθαριστική δήλωση.
2. Η έννοια των πλαστών και εικονικών στοιχείων ορίζεται από τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 19 του παρόντος νόμου.»
Ερωτάσθε: το νομοσχέδιο που θα ψηφίσετε προβλέπει σύστημα, το οποίο θα εκμηδενίσει τη δυνατότητα κυκλοφορίας πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ώστε να είναι περιττή η ανωτέρω διάταξη;
Για να είμαι αντικειμενικός, όμως, πρέπει να επισημάνω και τούτο το αντίμετρο:
«Παράταση της προσωρινής εθελοντικής συνεισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας το 2018».
Κάτι τέτοιο θυμίζει





http://taxalia.blogspot.gr/2014/08/blog-post_533.html
http://taxalia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1664.html

Εν ολίγοις: είσαι άνεργος, χαμηλόμισθος, χαμηλοσυνταξιούχος, μικρομεσαίος, ελεύθερος επαγγελματίας; σάλτα και γαμήσου μαλάκα που μας είχες τόσα χρόνια στην απόξω και δεν απολαμβάναμε τη συνουσία της εξουσίας.
Άλλως πως: με «τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης» [Νάσος Αθανασίου έφα] ζήτωσαν η Σβίγκου, η Μανταλένα και η επικείμενη έξοδος στις αγορές.
Όπως λέει ο θυμόσοφος [τρόπος του λέγειν] ελληνικός λαός: όταν τσακώνονται οι χαμαιλέοντες, την
πληρώνουν οι ψόφιοι κοριοί.

Σώτος –διαπορών