Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Στυγνός, κρατικός καπιταλισμός με αφεντικό τον Σύριζα

«Ζούμε το Survivor της ελληνικής Βουλής. Ένα ανεπανάληπτο θέαμα με σικέ μάχες διαπραγμάτευσης όπου...
το κοινό, ο λαός, ‘κερδάει’ πληρώνοντας το λογαριασμό» είπε η ανεξάρτητη βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα νέα μνημονιακά μέτρα.
«Πραγματικά, τι μένει να πει κανείς για μια κατάσταση όπου τα ψέματα λέγονται τόσο απροκάλυπτα, τόσο εν ψυχρώ, τόσο χολυγουντιανά, τόσο στα μούτρα του λαού, που σοκάρουν, σε αφήνουν άναυδο» αναρωτήθηκε.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στα βήματα που οδήγησαν στη λιτότητα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μιλώντας για το «στυγνό, κρατικό καπιταλισμό με αφεντικό τον Σύριζα», αφού η κυβέρνηση θα «κλέψει» την Ανάπτυξη που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, καθώς μεγάλο μέρος κάθε μεγέθυνσης του ΑΕΠ, θα καταλήξει ουσιαστικά πίσω στα κρατικά ταμεία. «Δηλαδή, βγάλτε λεφτά στην αγορά κορόιδα και μετά δώστε τα μου να τα κάνω ‘Καρανίκα’» είπε.
Αναφέρθηκε και στην «εξαφάνιση» της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων και τις νέες περικοπές στις συντάξεις ως και 18%: «Να το καταλάβουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι περικοπές είναι γιατί μείναμε στάσιμοι. Και μείναμε στάσιμοι γιατί ο κ. Τσίπρας έπαιξε τη βαρουφακιάδα και μετά έπαιξε survivor, καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση μπας και μας κάτσει ο Μελανσόν ή η Λεπέν».
Χαρακτήρισε τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα που προεξοφλεί η κυβέρνηση ως ξεκάθαρη απάτη, αφού, κατά παραδοχή της κυβέρνησης, το πείραμα του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 δεν επαναλαμβάνεται.
«Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος εισπράκτορας, ο καλύτερος μεσάζων, ο καλύτερος υπάλληλος. Ξέρετε ποιών. Το πρόβλημα είναι ότι κρατάει πολλά για το δικό του μαγαζί. Και ότι παίζει με τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τσίπρα» είπε κλείνοντας την ομιλία της.