Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Το ΄πιασε το νόημα ο Καλαφάτης για το τι θα γίνει με τον ΟΑΣΘ !

Βέβαια, όσι διαβάζετε makpress, ξέρετε πολύ καλά τι ακριβώς θα γίνει. Τώρα, το λέει κι ο Καλαφάτης. Διαβάστε:





Καλαφάτης: Δεν υπάρχει σχέδιο από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Δικαιωμένος δήλωσε, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης (σ.σ.τι να πούμε κι εμείς Σταύρε με τα τόσα που γράψαμε:) , μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζη στην πόλη και τη συνάντησή του με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

«Ελπίζω να μη γίνει κανένας κρατικός οργανισμός, εφεύρεση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα πολλαπλασιάσει τις κρατικές αμοιβές. Ελπίζω να μη δω κανέναν οργανισμό με 80-90 άτομα*, με νέα αυξημένη μισθοδοσία που θα πληρώσουμε όλοι, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν δημόσιες διαδικασίες και συγκεκριμένες νόρμες κι ευρωπαϊκές πρακτικές για να λυθούν αυτά τα θέματα», τόνισε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε: «Δικαιώνομαι όταν λέω ότι δεν υπάρχει, ουσιαστικά, κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Μετά από τους μήνες που πέρασαν, τώρα και οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στη συζήτηση με τον υπουργό, συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν οικονομικές μελέτες, δεν έγινε ξεκάθαρο από πού θα γίνει η χρηματοδότηση των νέων φορέων και πώς -εφόσον μπουν στο νεφελώδες σχήμα οι δήμοι- θα το ενισχύσουν».

.........................

*Πού ΄σαι Σταύρε: 80-90 άτομα είναι λίγα. Αυτοί θα φτιάξουν ένα νέο ΣΑΣΘ, που θα εποπτεύει δήθεν τις (ανύπαρκτες) συγκοινωνίες, θα τον φορτώσουν με εικονικά καθήκοντα (επίβλεψη μετρό που ....δεν υπάρχει, θαλάσσιας συγκοινωνίας, σχεδιασμού τραμ, κι άλλες μπαρούφες) και προεκλογικά θα προσλάβουν καμιά 200αριά τεμάχια ! Μήπως απ΄την τσέπη τους τούς πληρώνουν; Κομματικό στρατό θέλουν να φτιάξουν όλοι, για να κερδίσουν εκλογές και να απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας και μια γραμματέα να τους λέει σοροπιαστά "καλημέρα σας κύριε Υπουργέ".

Όλα τα θέματα για τον ΟΑΣΘ εδώ


και τώρα λίγο φρεσκάρισμα μνήμης:

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Τι θα γίνει με τον ΟΑΣΘ κι εκείνο το νομοσχέδιο που θα έφερνε ο Σπίρτζης

Για να μην έχετε αγωνία, θα σας πούμε σήμερα 3/3/2017 σταράτα τι ακριβώς θα γίνει:



Επειδή φυσικά δεν μπορούν να αλλάξουν στην πραγματικότητα οι συγκοινωνίες, θα αλλάξουν στα χαρτιά. Σε ΄κάνα μήνα θα βγάλουν για τους τύπους ένα νομοσχέδιο προς διαβούλευση, το οποίο δεν θα έχει καμία ουσιαστική ρύθμιση, απλώς θα ιδρύσει έναν ακόμη φορέα, ή μάλλον θα μεταλλάξει το ΣΑΣΘ (Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονικης), θα το βαφτίσει κάπως αλλιώς, θα διορίσει καμιά δεκαριά συντρόφους ακόμη και μέχρι εκεί.

Το μόνο που θα κάνουν είναι να ιδρύσουν ένα ΣΦΑΣΘ (Συντονιστικό Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), να ΄χαμε να λέγαμε, με αντικείμενο το ...τραμ, το μετρό, τη θαλάσσια συγκοινωνία κι άλλες παρλαπίπες

Το ξανάκανε άλλωστε η "πολιτεία" με τη ΡΑΕΜ (Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών), που ιδρύθηκε για να απελευθερώσει τις οδικές μεταφορές και παραμένει στα χαρτιά.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Με εκείνο το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ τι έγινε;

Θα σας το πω ωμά: Μας τα κάνατε τσουρέκια κύριοι της κυβέρνησης και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του πενηντάρικου, για "πάρτι", "ατασθαλίες", "διαφθορά", "πορίσματα σοκ" κι άλλες δηθεν "συγκλονιστικές αποκαλύψεις" και άρθρα της πλάκας με πομπώδεις τίτλους. Είχατε δήθεν έτοιμα σχέδια για ....
αγορά 600 λεωφορείων από το δημόσιο, διαρρεύσατε ότι ήδη είχατε το Ο.Κ. της Ευρωπαϊκής Τραπεζας Επενδύσεων και τελικά ...κάνατε μια τρύπα στο νερό και δικαιώσατε ξανά το makpress, που ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ site που έγραφε ότι δεν θα κάνετε τίποτε απολύτως κι ότι δεν δίνετε δεκάρα τσακιστή για το πώς θα λειτουργούν οι συγκοινωνίες, αλλά μπας και διορίσετε κ εσείς κανέναν ακαμάτη συγγενή σας στον ΟΑΣΘ.

Όπως όλοι οι άσχετοι πολιτικοί, ξεκινήσατε με φόρα (όλοι έτσι κάνουν στην αρχή) να τα αλλάξετε όλα και μείνατε ...με το λεβιέ στο χέρι.

Μια ακόμη τρύπα στο νερό, από φλύαρους, άσχετους και άχρηστους πολιτικούς, που δεν μπορούν να μοιράσουν μια μπάλα άχυρο σε δυο γαϊδούρια.

Ευτυχώς ασχοληθήκατε με την πολιτική, όπου και τελείως άχρηστος να είσαι, δεν σε παίρνει χαμπάρι ο κόσμος. 
Αν κάνατε περίπτερο θα το ΄χατε κλείσει και θα τρέχατε στα συσσίτια της εκκλησίας.

Καλά που υπάρχει και η πολιτική και τρώνε ψωμάκι οι πιο άχρηστοι και ανίκανοι πολίτες, που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να λένε μαλακίες, έχοντας συμπαράσταση βέβαια κι από γλίτσες ψωμόλυσσες δημοσιογράφους - υποτακτικούς τους.

Λοιπόν; τι έγιναν όοοοολα αυτά τα "σκάνδαλα" που διαρρέατε; Τι έγιναν τα "έτοιμα νομοσχέδια" ;

Θα βγείτε να παραδεχθείτε, ότι απλώς δεν είχατε τα λεφτά να πληρώσετε τις δόσεις που προβλέπει η οικονομική συμφωνία και το ταλαιπωρούσατε επί μήνες για να κερδίσετε χρόνο και να "τρενάρετε" τις πληρωμές;

Μπαταχτζήδες του κερατά είστε, χωρίς την παραμικρή ικανότητα και το παραμικρό σχέδιο. Δεν έχετε ιδέα από τίποτε. Για αυτό και είστε Υπουργοί και πρόεδροι άλλωστε., Πού αλλού θα σας έπαιρναν για δουλειά;

Πού είναι το "έτοιμο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκοινωνίες" ρε άχρηστοι μπαρουφολόγοι που μας ζαλίζατε από πέρυσι τον Σεπτέμβριο; 

Απρίλιος μπαίνει, πού είναι το νομοσχέδιο;

Φώτης Μακρίδης