Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Θόδωρος Καράογλου γα ΟΑΣΘ

Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει στην κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέα Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εν κρυπτώ και αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Σπίρτζη να επιβάλλει… ξαφνικό θάνατο στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει.
Δεν είναι μόνο ότι δημιουργεί αισθήματα απόλυτης ανασφάλειας στους απλήρωτους εργαζόμενους και γεννά ασάφειες και ερωτηματικά για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο κόστος λειτουργίας του νέου οργανισμού ή τον τρόπο χρηματοδότησής του. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο αρμόδιος Υπουργός παραπλάνησε τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, με τους οποίους συνομιλούσε επί μήνες για ένα νομοσχέδιο το οποίο αποδείχθηκε στην πράξη κενό περιεχομένου και σημασίας.
Οι πρακτικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” δεν χωρούν σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Για αυτό καλώ τον αρμόδιο Υπουργό να αφήσει στην άκρη πρακτικές ρεβανσισμού και μέσω του διαλόγου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος κοινωνίας και εργαζομένων.
Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να μείνει ούτε μια ώρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες και οι Θεσσαλονικείς να ταλαιπωρηθούν για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες».